Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

80.000 de turiști evacuați în Vietnam, după apariția mai multor cazuri de COVID-19

Vietnamul a început evacuarea a 80.000 de oameni, în mare parte turiști locali, din orașul Da Nang, după ce trei rezidenți au dat rezultate pozitive pentru coronavirus, a declarat guvernul, relatează CNN.  
 aboneaza-te
Da Nang Vietnam

Guvernul a luat decizia de a începe evacuarea a 80.000 de oameni din Da Nang, proces despre care a spus că va dura patru zile, scrie Digi24. Companiile aeriene interne operează zilnic aproximativ 100 de zboruri în 11 orașe din întreaga țară, potrivit autorității aviației civile din Vietnam.

Da Nang este un punct turistic popular printre turiștii autohtoni și internaționali, cu plaje cu nisip alb și stațiuni pe malul mării. În 2019, orașul a primit aproximativ 8,7 milioane de turiști, dintre care aproximativ 5,2 milioane erau călători autohtoni, potrivit cifrelor guvernului.

Vietnamul și-a închis aproape complet granițele pentru străini în martie. În iunie, țara a permis intrarea a 400 de călători, în principal oameni de afaceri japonezi care au venit cu mai multe zboruri charter.

Acestă măsură poate părea exagerată, însă Vietnamul a fost oferit drept exemplu în controlul pandemiei de coronavirus, datorită unei strategii agresive de depistare timpurie a pasagerilor pe aeroporturi și un program strict de carantină și de monitorizare.

Țara nu a raportat niciun deces din cauza Covid-19 și a confirmat doar 420 de cazuri, potrivit Universității Johns Hopkins.

Sâmbătă, regulile de distanțare socială au fost reimplementate în Da Nang, potrivit comunicatului de presă al guvernului. 

Toți cei din oraș trebuie să țină o distanță de cel puțin un metru unul de celălalt, să poarte măști de față în locuri publice și să se spele pe mâini.

Niciun turist nu mai poate intra în următoarele 14 zile în oraș.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii