Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

8 lucruri care dovedesc cât de bogat este Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a împlinit la jumătatea lunii mai 36 de ani. Cofondatorul Facebook și CEO-ul companiei are o avere estimată la 76 de miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.
Mark Zuckerberg profimedia-0432294292

Indiferent de câți bani ar cheltui vreodată Zuckerberg, o să mai aibă mereu câteva miliarde de rezervă. În prezent, averea sa este estimată la puțin peste 76 de miliarde de dolari. În ciuda sumelor fabuloase de bani pe care le deține, lui Zuckerberg nu-i place opulența, mai ales când vine vorba de mașini, haine și călătorii. Cu toate acestea, are o afinitate pentru imobiliare și urmărește să-și dezvolte portofoliul – de curând a achiziționat două proprietăți în Lake Tahoe, pentru 60 de milioane de dolari. Iată opt lucruri care îți demonstrează cât de bogat este omul din spatele Facebook.

  1. Zuckerberg este atât de bogat încât poate trăi dintr-un salariu anual de doar un dolar

Din salariu și din bonusurile de la Facebook, Zuckerberg obține un venit de 770.000 de dolari. Asta înseamnă că mare parte din avere are legătură cu acțiunile Facebook, din care deține aproape 17%.

  1. Din 2012, Zuckerberg și-a sporit în fiecare an averea cu 9 miliarde de dolari

În 2012, compania valora 16 miliarde de dolari. De atunci, acțiunile Facebook la bursă au crescut cu peste 408%, valorând în acest moment 547 de miliarde de dolari.

  1. Zuckerberg este în continuare în top 10 cei mai bogați oameni din lume

În 2019, averea lui Zuckerberg a scăzut cu 9 miliarde de dolari față de anul precedent din cauza scandalurilor din jurul Facebook. Omul de afaceri a ajuns de pe locul 5 pe locul 8 în topul miliardarilor Forbes. Însă de atunci și până acum a mai recuperat o poziție și ceva notorietate, fiind în 2020 al patrulea cel mai bogat om din lume.

  1. În 2018, Zuckerberg a câștigat aproximativ 1,7 milioane de dolari pe oră

În 2015, veniturile lui Zuckerberg s-au ridicat la suma de 15 miliarde de dolari. După calculul făcut de jurnaliștii publicației Business Insider, rezultă că Mark Zuckerberg a câștigat în jur de 1,7 milioane de dolari în fiecare oră din 2015.

  1. Zuckerberg câștigă în mai puțin de 90 de minute cât câștigă un american de mijloc într-o viață

Un american cu venituri medii, dar cu studii superioare, câștigă de-a lungul vieții suma de 2,2 milioane de dolari, potrivit Administrației pentru Securitate Socială. Cofondatorul Facebook face acești bani în mai puțin de o oră și jumătate.

  1. În mai puțin de două minute, Zuckerberg obține salariul pe un an al unui muncitor american de condiție medie

48.328 de dolari câștigă un muncitor american pentru un an întreg de muncă. În 2019, Zuckerberg a câștigat 28.538 de dolari pe minut.

  1. Averea lui Zuckerberg este mai mare decât PIB-ul a trei țări din lume la un loc

Vorbim de Iordania, Nicaragua și Barbados – trei țări al căror PIB adunat nu atinge valoarea averii lui Zuckerberg. Iordania are un PIB de 46,4 miliarde de dolari, Nicaragua de 12,5 miliarde de dolari, iar Barbados de 5,3 miliarde de dolari.

  1. Zuckerberg ar putea să dea fiecărui cetățean din SUA 100 de dolari și tot ar rămâne cu mai mult de jumătate din avere

SUA au, în prezent, o populație de 329.649.324 de locuitori. Dacă omul de afaceri i-ar da fiecărei persoane 100 de dolari, ar cheltui în total 32,9 miliarde din averea sa.

Foto: Profimedia

Sursă: www.businessinsider.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii