Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

A 8-a ediție a evenimentului caritabil Balul de La Castel, organizat de Fundația Bethany, va avea loc pe 13 iunie 2019

Fundația Bethany anunță organizarea și în acest an a evenimentului caritabil Balul de La Castel, care își propune, prin scoaterea la licitație a unor lucrări de artă și a unor obiecte de colecție deosebite, să obțină fonduri pentru a susține programele prin care ajută copiii aflați în dificultate din regiunea Moldovei.
Foto (3)

Evenimentul va avea loc pe data de 13 iunie, la Hotel Restaurant La Castel, din Iași, și oferă o alternativă
pentru oamenii care doresc să ajute copii cu dizabilități sau care vor să-și continue studiile.

Celor care vin cu scopul dea  ajuta li se oferă posibilitatea de a susține programele Fundației și oportunitatea de a obține o lucrare de artă sau un obiect de colecție care să-i bucure. Totodată, pe lângă eforturile de a ajuta copiii aflați în dificultate, Fundația Bethany oferă posibilitatea și artiștilor și designerilor români să-și expună creațiile.

„Licitația caritabilă din cadrul Balului de La Castel este, în primul rând, un context în care mobilizăm
fonduri pentru a susține programele Fundației Bethany pentru copiii în dificultate, dar e și un moment în
care ne dorim să punem în valoare artiști români, designeri talentați, creatori în diverse domenii pe care
ne dorim să îi facem cunoscuți publicului nostru: pictorii Ion Nedelcu, Vladinsky, Paul Hitter, Miruna
Cojanu, Irina Pascariu, Alexandru Carciukaș și Liviu Săndulache. (…) Anul trecut am atins un record la care nu speram. Am reușit să strângem 100.000 de euro, o sumă foarte importantă pentru un eveniment desfășurat la Iași”, declară Georgiana Vieru, coordonatorul evenimentului.

„Serviciile de terapie recuperatorie pentru copiii cu dizabilități sunt de departe insuficiente în România. De altfel, acesta a fost motivul pentru care, în 2012, Fundația Bethany a organizat prima ediție a Balului de La Castel. În 2012 organizația a deschis un centru de recuperare unde copiii au parte de ședințe de terapie gratuite. Acest centru a fost susținut cu precădere, de-a lungul timpului, din sumele obținute la balul caritabil de La Castel și în continuare are nevoie de multă susținere. Se poate ca terapia să dureze ani de zile pentru ca un copil să facă progrese. A doua direcție o constituie educația copiilor din medii dezavantajate. Fundația Bethany susține 50 de copii din satele din județul Iași cu burse pentru a putea merge la liceu. Programul e mult mai complex, de altfel, și presupune susținere nu doar financiară pentru copii, ci și îndrumare, orientare profesională și facilitarea contactului cu contexte profesionale care să-i ajute să înțeleagă ce li se potrivește”, a declarat Diana Păiuș, Managerul Fundației Bethany.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii