Cautare
, Contributor

Travel |
|

Ryanair devine cea mai mare companie europeană după numărul de pasageri transportați în 2016 și depășește Lufthansa

Compania irlandeză de tip lowcost, Ryanair a surclasat compania germană Lufthansa la capitolul numărului de pasageri transportați, potrivit Reuters. 
Ryanair.jpg

Cu toate că Lufthansa a raportat o creștere cu 1,8% a numărului de pasageri în 2016, nu a fost de ajuns pentru a opri Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa în ceea ce privește numărul de persoane transportate.

Lufthansa a transportat anul trecut 109.7 milioane de pasageri, în timp ce Ryanair a raportat săptămâna trecută o cifră de 117 milioane pasageri transportați, înregistrând o creștere cu 15% față de 2015, urmare a prețurilor mici practicate de compania irlandeză lowcost.

Anul 2016 a adus creșteri pentru mai multe companii aeriene lowcost din Europa, printre care se numără Norwegian Air Shuttle, care a raportat o creștere cu 14%, ajungând la 29 de milioane de pasageri transportați, și compania maghiară Wizz Air care a a raportat o creștere cu 19% a numărului de pasageri, ajungând la 22,7 milioane.

easyJet, care are baza la aeroportul Luton din Londra, a suferit mai mult decât rivalii săi europeni lowcost din cauza grevelor din Franța și din cauză că turiștii au evitat destinațiile afectate de atacurile teroriste. Astfel, easyJet a raportat o creștere cu 6,6%, ajungând la 74,5 milioane de pasageri transportați.

 


	                							
												
						
					

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii