Cautare
, Staff

ForbesLife |
|

7 locuri în care poți dormi într-un „bubble”

Noul trend care a cucerit industria hotelieră și pe cei pasionați de călătorii se referă la acele încăperi, sub formă de balon, ale căror pereți transparenți oferă posibilitatea unor priveliști unice.
finn

Fie că se numesc hoteluri de lux sau resorturi, ambele au luat în calcul opțiunea răsfățării clienților prin camere de tip „bubble”. Ce înseamnă această extravaganță? Răspunsul îi aduce pe iubitorii de natură mai aproape de ea, prin locuințe ale căror pereți sunt transparenți și care, anul acesta, au fost printre cele mai iubite trend-uri. Camerele sunt destul de mari încât să încapă doi oameni, nefiind privați de confort: pat, aer condiționat, podea cu încălzire, baie proprie.

Finn Lough Resort, Enniskillen, Irlanda

Pădurile din Irlanda pot fi experimentate la adevărata valoare datorită resortului Finn Lough, care a construi șapte astfel de încăperi „bubble”, pentru a le oferi clienților vacanțe autentice. Camerele sunt dotate cu mobilă din lemn nobil, podele și saltele cu încălzire, paturi cu baldachin, alături de aparate de cafea Nespresso, halate și papuci de casă. Locuințele fac parte din resortul Finn Lough, ceea ce înseamnă că turiștii se pot bucura și de beneficiile locului: spa, teren de tenis, două bazine cu bărci, un centru airsoft, sute de kilometri pentru bicicletă și păduri pentru drumeții.

Hotelul 5 Million Star, Laugarás, Islanda

Una dintre atracțiile principale în această zonă sunt Luminile Nordice, care nu au mai fost văzute până acum dintr-un pat comod și cald. Hotelul este localizat la o oră distanță de Reykjavik și fiecare dintre cele cinci încăperi poartă nume proprii: Una, Asta, Thorunn, Valdis și Maria. Deși la prima vedere, camerele par delicate, ele sunt construite dintr-un material transparent dur și rezistent, ale căror sistem silențios de ventilație păstrează aerul proaspăt, împiedicând umiditatea. Hotelul are o politică privată în ceea ce privește locul unde sunt amplasate aceste bubble-uri , astfel încât abia după ce rezervarea este confirmată, clientul primește adresa exactă. Simplitatea caracterizează aceste camere, rezumându-se la un pat, fiind completate de serviciile din apropiere: bucătărie, baie, dușuri și sufragerie.

Hotelul Campera Burbuja, Ensenada, Mexic

Hotelul Campera le oferă clienților mai multe metode prin care aceștia ar putea fi aproape de natură. Pe lângă camerele bulă pe care le pot închira, turiștilor li se oferă ocazia de a face traseuri pe drumurile locale din Valea Guadalupe, experimentând peste 80 de crame. Campera dispune de 10 încăperi bubble (camere sau apartamente) în care oaspeții se pot bucura de intimitatea de care au nevoie, paturile fiind prevăzute cu draperii de lux.

Attrap’Rêves, Franța

Attrap’Rêves, construit în 2010, a fost primul hotel din Franța, dar și din lume care a oferit luxul unei nopți în interiorul unui balon transparent. Locuințele sunt împărțite în cinci zone diferite ale Franței, în număr de 18, fiind concepute în totalitate din materiale reciclate. Pe lângă acestea, una dintre atracțiile acestui hotel o reprezintă posibilitatea de a închiria un telescop, pentru a completa experiența unei nopți sub cerul liber.

 

Aire de Bardenas, Tudela, Spania

Fiind amplasat lângă Parcul Natural Bardenas Reales, Aire de Bardenas poate oferi impresia unei aterizări pe Marte datorită regiunii de semi-deșert în care se află. Camerele și apartamentele transparente păstrează o nuanță tradițională, în timp ce hotelul a fost premiat în repetate rânduri pentru inovațiile în materie de arhitectură și design de interior, fiecare detaliu fiind gândit în amănunt. Camerele au băi proprii, mini-baruri, Wi-fi, iar șederea poate fi completată cu degustări de vin, excursii în Parcul Natural sau seri de relaxare lângă piscină.

Camp Kátur, Kirklington, Marea Britanie

Camp Kátur înseamnă „fericit” în islandeză, încadrându-se mai mult în regimul opțiunilor de campare, însă cele două variante, Woodland Hide Unidome și Geodomes sunt în topul favoritelor. Prima oferă oaspeților o priveliște completă și desăvârșită, alături de un pat dublu, covorașe din piele de oaie, iluminații festive, radiator cu gaz, dar și o masă și câteva scaune așezate în exteriorul camerei. În ceea ce privește cea de a doua variantă, în ea încap până la patru persoane, fiind echipată cu baie, chicinetă și draperii.

Bubble Lodge, Bois Chéri, Mauritius

Situat pe coasta de vest a Africii, Mauritius se descrie prin adjective precum exotic și palpitant. Insula este împrejmuită de recifuri de corali, plaje immaculate, la care se adaugă munții și jungla, care capătă alte priveliști atunci când sunt văzute dintr-o cameră transparentă. Hotelul pune la dispoziție un apartament de familie, format din trei încăperi interconectate: un dormitor semi-transparent urmat de o sufragerie complet transparentă și o baie cu pereți închiși.

Sursa: Forbes.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii