Cautare
, Contributor

Timp liber |
|

7 filme de vizionat dacă vrei să te simți ca și cum ai fi în Paris

Visezi la o vacanță în Paris? Iată o listă de filme care te vor ajuta să evadezi în Orașul Luminilor. Bonus: povești, emoții, lecții de viață și o porție de râs.
 aboneaza-te
1951 - An American in Paris - Movie Set

„An American in Paris” (1951) – muzică, dans și romantism

Muzicalul din anii 1950 spune povestea unui pictor american, Jerry Mulligan (Gene Kelly), care încearcă să se afirme în domeniul artei, în Paris, până când este descoperit de o tânără pariziană cu influență, interesată mai mult de el decât de arta lui.  Cu toate acestea, Jerry își riscă succesul, îndrăgostindu-se de o altă franțuzoaică, Lise (Leslie Caron), care este logodită cu un alt bărbat.

Intrigi romantice, întamplări hazlii și multă muzică în acest film care a catsigat 6 Oscaruri.

“Moulin Rouge” (2001) – povestea unei iubiri interzise

Filmat în cartierul Montmartre din Paris, „Moulin Rouge” pune în lumina reflectoarelor viața mai multor persoane care lucrează la celebrul cabaret Moulin Rouge. Filmul spune povestea unui tânăr muzician englez din Paris, Christain (Ewan McGregor) care se îndrăgostește de una dintre interpretele vedetă ale clubului, Satine (Nicole Kidman, la sfârșitul anilor 1890.

Drama apare atunci când se dezvoltă un triunghi de dragoste periculos.  Satine trebuie să aleagă între iubirea pe care i-o poartă lui Christian și recunoștința față de omul căruia îi datorează cariera. „Moulin Rouge!” a câștigat două premii Oscar, pentru cele mai bune costume și cel mai bun decor.

„Amélie” (2001) – o salvare din tristul cotidian

Filmat în cartierul parizian Montmartre, „Amélie” te poartă printre cafenele, piețe și poduri, iar coloana sonoră a lui Yann Tiersen completează perfect atmosfera inedită din capitala Franței.  „Amélie” este o comedie romantică sau, poate, un basm pentru adulți, cu Amélie Poulain în rolul principal – o chelneriță naivă și ciudățică, care pornește într-o aventură misterioasă, aducând multă bucurie celor din jur.

“Marie Antoinette” (2006) – Parisul secolului al XVIII-lea

Filmul biografic care prezintă Franța secolului al XVIII-lea, urmărește viața reginei Marie Antoinette (Kirsten Dunst), care a fost decapitată în timpul Revoluției franceze.

Urmărind acest film, te vei bucura de un spectacol a ceea ce înseamnă decor și modă regală specifice Franței din secolul al XVIII-lea, precum și o perspectivă asupra orașelor Versailles și Paris de altădată.

“Ratatouille” (2007) – perfect pentru copiii de toate vârstele care iubesc Parisul

Filmul de animație Pixar,  ”Ratatouille”, urmărește aventurile lui Remy, un șobolan care visează să devină bucătar și încearcă să-și atingă scopul printr-o înțelegere cu un băiat ce duce gunoiul de la un restaurant din Paris. Filmul de familie este un elogiu adus mâncărurilor fine din Franţa, în decorul animat al faimosului oraș al luminilor. “Ratatouille” promite momente sănătoase de râs pentru copiii de toate vârstele.

 „Paris, Je T’Aime” (2007) –  o călătorie prin capitala Franței

O colecție de 18 scurtmetraje care durează 5 minute, „Paris, Je T’Aime” este o colaborare între 20 de scenariști și regizori, uniți de pasiunea de a reda frumusețea Parisului prin imagini. Mesajul peliculei este că iubirea ne unește. “Paris Je T’Aime” este un film extraordinar dacă vrei să te bucuri de obiectivele turistice și de atmosfera romantică a faimosului oraș francez.

“2 Days in Paris” (2011) – o comedie romantică despre destrămarea unei relații

„Două zile la Paris” prezintă povestea unui cuplu (Marion, o fotografă franceză și Jack, un designer de interior american) care încearcă să-și reîmprospăteze relația printr-o  escapadă romantică în Europa. În ciuda faptului că ajung în Orașul iubirii, relația de cuplu devine și mai încordată. Poate că nu e o poveste de dragoste cu final fericit, însă farmecul orașului din spatele poveștii trece dincolo de ecran și, inevitabil, te cucerește.

Vizionare plăcută!

Sursa foto: Profimedia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii