Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

7 cele mai bune practici de îngrijire a tenului din ultimii ani

Cu toții visăm la un ten impecabil, fără defecte și strălucitor de frumos. Cu toate acestea, alegerea produselor cosmetice ideale pentru tipul nostru de piele se poate transforma într-o adevărată provocare, cu atât de multe opțiuni la dispoziție. Tocmai de aceea, ne-am gândit să îți venim în ajutor cu cele mai bune sfaturi de îngrijire a pielii și cele mai bune practici de îngrijire descoperite și aplicate în ultimii ani. 

 

Iată ce trebuie să faci pentru a avea o piele sănătoasă și luminoasă.

1.Folosește un produs de curățare pentru tipul tău de piele

Pielea grasă cu tendințe acneice poate fi ținută sub control cu ajutorul unor produse de curățare care conțin un gel salicilic, în vreme ce tenul uscat și matur poate fi revigorat cu o utilizare frecventă a unui agent de curățare glicolic. Pielea cu pete poate deveni din nou uniformă dacă vei folosi un produs de curățare alfa hidroxi acid, iar pielea sensibilă trebuie musai hidratată cu produse cosmetice delicate.

2. Nu exagera cu numărul produselor cosmetice

Dacă te gândești că acoperirea micilor defecte ale tenului poate fi realizată prin aplicarea unui strat gros de machiaj, nu ești pe drumul cel bun. Desigur, vei obține un make-up opac, ce va diminua sau chiar va face petele, coșurile, ridurile sau punctele negre să dispară, până la momentul demachierii, de pe fața ta, însă suntem siguri că nu aceasta este soluția de care ai, cu adevărat, nevoie. E ca și cum ai lua la nesfârșit analgezice pentru o măsea care doare, când știi că vizita la stomatolog te va salva, de fapt, de durere. Un machiaj puternic nu va face decât să înfunde și mai mult porii feței tale, rezultatul de lungă durată fiind unul cel puțin dezamăgitor pentru pielea ta. Așadar, dacă nu vrei ca numărul erupțiilor tenului tău să crească, mai întâi tratează micile probleme, ca mai apoi să poți folosi o cantitate mică de fond de ten, pudră sau alte produse cosmetice.

3. Păstrează tenul hidratat zi și noapte

Cele mai bune momente pentru a-ți hidrata tenul sunt imediat după ce ai ieșit din duș, când pielea feței poate fi mai uscată decât în mod normal, din cauza apei fierbinți și a produselor de curățare pe care le-ai folosit, și seara, înainte de culcare. Vitamina A pentru ten este o adevărată binecuvântare de care ar trebui să beneficiezi și tu, așa că îți recomandăm să apelezi la cremele cât mai puțin parfumate care conțin această substanță miraculoasă pentru piele. 

4. Atinge-ți fața cât mai puțin

Excluzând posibila contaminare cu noul coronavirus, atingerea feței cu mâinile neigienizate este un obicei pe care ar trebui să-l scoți din rutină. E suficient că tenul nostru este expus la bacterii prin contactul pe care acesta îl are cu telefonul mobil, nu e nevoie să suplimentezi șansele de a-l încărca sau de a declanșa apariția acneei. 

5. Hidratează tenul și de la interior la exterior

Lipsa unei hidratări corecte poate duce la pierderea strălucirii feței și la apariția timpurie a ridurilor, scenariu care, mai mult ca sigur, nu te încântă. De aceea, ar fi bine să bei suficientă apă pe parcursul unei zile, astfel încât pielea ta să arate mereu fresh. În general, e indicat să consumi opt pahare de apă pe zi sau mai mult de atât, în funcție de tipul de activitate fizică pe care îl faci. 

6. Stai cât mai puțin la soare

Expunerea pielii neprotejate la razele puternice ale soarelui va provoca inflamația și defalcarea colagenului, astfel încât tenul tău va arăta mult mai îmbătrânit. De asemenea, evită să stai aproape de surse puternice de căldură, cum ar putea fi un șemineu sau o sobă încinsă. 

7. Exfoliază des pielea

Peste 50 de milioane de celule ale pielii se regenerează în mod natural în fiecare zi. Cele eliminate pot rămâne la suprafață și pot bloca porii, care ajung să se înfunde. Așa apar primele puncte negre, care, ulterior, se pot infecta. Pentru a evita această situație, îți recomandăm ca, măcar o dată pe săptămână să-ți rezervi câteva minute pentru a face un peeling pielii tale. Alege produse cosmetice din game dedicate tenului sensibil sau optează pentru varianta clasică a unei exfolieri cu zahăr sau cu zaț de cafea. 

 

Aplicând aceste șapte practici de îngrijire a tenului, pielea ta va fi mereu curată și fericită.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii