FacebookTwitterLinkedIn

Pentru o întâlnire de afaceri trebuie să te pregătești temeinic, însă nu neglija felul în care te îmbraci. În acest caz, accesoriile sunt la fel de importante, pentru că pot să transmită un mesaj greșit și să ruineze ținuta sau chiar întreaga întâlnire. Descoperă în acest articol șapte tipuri de accesorii business pe care să le porți la o întâlnire de afaceri.

1.Ochelari

Dacă porți ochelari de vedere, alege o pereche de calitate, potrivită pentru forma și proporțiile feței tale. Este important ca rama să nu acapareze toată atenția partenerului de afaceri. Alege ramele de ochelari Tom Ford, cu un design minimalist, pentru un aspect îngrijit și rafinat.

2.Geantă business

Poartă o servietă sau o geantă de laptop din piele, care să îți completeze look-ul business. Optează pentru o geantă cu mai multe compartimente, pentru a avea acces ușor la documente sau la alte obiecte necesare în timpul întâlnirii. Nu transmiți profesionalism dacă scotocești după un pix. Mai mult, asigură-te că geanta nu are zgârieturi și căptușeala este curată. 

3.Curea

Atât femeile, cât și bărbații ar trebui să poarte la ținuta business o curea simplă, care să nu atragă atenția. Selectează o curea de piele, care are catarame argintii, cu un model obișnuit. Pentru stilul masculin sunt potrivite cele negre sau într-o nuanță de maro, în timp ce stilul feminin permite și culori pământii sau pastelate. 

4.Cravată sau eșarfă

În cazul bărbaților, o cravată cu lungimea corectă și nodul de dimensiune medie poate completa perfect ținuta. De asemenea, o eșarfă de mătase poate adăuga rafinament unui outfit feminin. Fie că e vorba de cravată, fie de eșarfă, indicat este să eviți modelele îndrăznețe și culorile tari.

5.Bijuterii

Ceasul este un accesoriu business potrivit indiferent de sex. Te ajută să ții evidența timpului, dar și să îți întregești look-ul. Alege unul care să se potrivească vestimentației, cu o curea metalică sau de piele. În plus, bărbații pot opta pentru butoni de cămașă, iar femeile pentru un inel sau pentru cercei discreți.

6.Pantofi

Evită încălțămintea sport sau pantofii cu toc înalt. Potrivite sunt încălțările simple, din piele, cu un toc mic sau mediu pentru femei și în culori neutre pentru bărbați. De asemenea, nu purta șosete scurte sau cu modele colorate. În schimb, alege o pereche neagră sau în ton cu ținuta, de lungimea potrivită.  

7.Agendă și stilou

Fii sigur că ai la tine agendă, stilou, laptop și tot ce îți trebuie. Selectează obiecte premium pentru a face o impresie bună. Evită pixurile de duzină sau foile mâzgălite și demonstrează că ești o persoană organizată.

Adaugă aceste accesorii unei ținute business impecabile, pentru a crește gradul de succes al unei întâlniri importante de afaceri. De asemenea, nu uita că aspectul contează pentru o primă părere favorabilă, iar restul depinde de alți factori, cum ar fi o pregătire în prealabil a punctelor-cheie discutate la întâlnire.