FacebookTwitterLinkedIn

Ghetele fac parte din prima serie Nike Air Jordan și au autograful celebrului sportiv. Modelul este unul bicolor, cu roșu și alb, având logo-ul Nike realizat în culoarea neagră.
Jordan a purtat aceste ghete pe data de 25 august 1985, în cadrul unui meci demonstrativ care a avut loc la Trieste, în Italia. La vremea respectivă, Michael Jordan juca pentru legendara Chicago Bulls dar, în timpul partidei demonstrative, a îmbrăcat echipamentul formației Stefanel Trieste, care a jucat atunci împotriva echipei Juve Caserta. Meciul a fost unul memorabil nu doar pentru că Air Jordan a marcat atunci 30 de puncte, ci și pentru că, după ce acesta a reușit un slam dunk perfect și s-a agățat de inel, panoul de sticlă al coșului s-a făcut țăndări sub greutatea jucătorului. Pentru pasionații de baschet și fanii lui Jordan, aceasta este  cea mai spectaculoasă fază din istoria acestui sport.
În prezentarea făcută de casa de licitații Christie’s se arată că în talpa uneia dintre ghete încă se află, după atâția ani, o așchie de sticlă din panoul distrus de Jordan, dovadă a autenticității obiectului și a faptului că faimosul atlet a purtat respectivele încălțări pe teren în acea seară din august 1985.
Nike Air Jordan este de multă vreme un obiect căutat de colecționari, în special modelele din prima serie. Precedentul record de preț a fost stabilit tot în această vară, când o pereche de ghete Air Jordan a fost vândută la o licitație a casei Sotheby’s cu suma de 560.000 de dolari.

Foto: Christie’s