Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SportsMoney |
|

Topul celor mai valoroase echipe de fotbal din lume

Cele mai bogate 20 de echipe de fotbal din lume au o valoare medie de circa 1,44 miliarde de dolari, în creștere cu 24% față de anul trecut.
 aboneaza-te
Real Madrid

Cel mai mare contract pentru drepturile TV este, de departe, cel dintre Premier League (Anglia) și Sky Sports și BT Sports, pe o durată de trei ani, în valoare de 7,9 miliarde de dolari, în creștere cu 70% față de contractul precedent.

Cât de mult reprezintă acestă cifră? Dacă amintim că NFL (fotbal american) câștigă 6,9 miliarde de dolari pe an din publicitate TV și NBA (baschet) obține câte 2,7 miliarde de dolari anual, atunci contractul pentru drepturile TV din Premier League este de-a dreptul fabulos.

GALERIE FOTO: Cele mai valoroase echipe de fotbal din lume

Fotbal

Al doilea cel mai valoros contract este deținut de Serie A din Italia, reprezentând 1,1 miliarde de dolari pe sezon. Cele mai valoroase echipe din Spania – Real Madrid și Barcelona- își rotunjesc veniturile din rezultatele obținute în UEFA Champions League și din contracte de sponsorizare.

În topul celor 20 de echipe cele mai valoroase figurează opt din Anglia (Premier League), trei din Spania (Primera Division), cinci din Italia (Serie A), una din Franța și trei formații din Germania.

De remarcat că Newcastle United, echipă cu venituri de 204 milioane de dolari, este pe un loc retrogradabil, cu o etapă înaintea închierii Premier League.

În ultimii 10 ani veniturile Real Madrid au crescut cu 7,7%, venituri compuse din rata anuală a sponsorilor Adidas, Emirates și International Petroleum Investment Co.

După campionatul din 2014-2015, Arsenal a avut cel mai mare câștig revenit în urma unui meci (158 milioane $) în mare parte datorită faptului că biletele sale în sezon s-au vândut cu 2,895 $.

Chelsea a prezentat planuri de 500 de milioane $- plus renovări ale stadionului (finanțate în întregime de patronul miliardar, Roman Abramovich). Stamford Bridge, și-a extins capacitatea de la 42,000 la 60,000 de locuri.

 

10 cei mai bine plătiți jucători

 

  1. Cristiano Ronaldo

82,1 mil $

  1. Lionel Messi

76,5 mil $

  1. Zlatan Ibrahimovic

37,1 mil $

  1. Neymar

36,4 mil $

  1. Gareth Bale

34,4 mil $

  1. Wayne Rooney

25,8 mil $

  1. Sergio Aguero

24,4 mil $

  1. Luis Suarez

22,8 mil $

  1. Eden Hazard

22,2 mil $

  1. Cesc Fabregas

20,8 mil $

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii