FacebookTwitterLinkedIn

EBITDA (rezultatul curent din exploatare înainte de deprecierea şi amortizarea activelor corporale şi necorporale )şi rezultatul curent din exploatare au crescut cu 7% şi respectiv 12% în perioadele de referinţă, în pofida ritmului scăzut de activitate care a persistat în Europa. Operaţiunile din afara Europei au generat peste 75%  EBITDA Grupului şi au crescut cu 17% în trimestrul IV şi cu 19% în 2012.

Ce spune Sonia Artinian, country CEO Lafarge România, despre anul 2013

“Ne-am îndeplinit obiectivele pentru 2012 iar rezultatele noastre au crescut pentru al cincilea trimestru consecutiv, datorită performanţei operaţionale puternice şi creşterii de pe pieţele emergente, care au generat aproape 60% din vânzările noastre”, declară Bruno Lafont, președinte și director general al Lafarge.

Datoria netă a scăzut cu €0,9 miliarde în trimestrul IV, la €11,3 miliarde. Grupul şi-a asigurat dezinvestiri de aproape €900 milioane, din care €474 milioane au fost primite în 2012, şi îşi va depăşi în scurt timp obiectivul de a asigura €1 miliard.

”Deşi vom adopta o abordare precaută în contextul de piaţă actual, acţiunile noastre vor avea ca ţintă reducerea datoriei nete sub €10 miliarde cât mai curând posibil în 2013”, spune Bruno Lafont.

Per ansamblu, Grupul consideră că cererea de ciment va creşte şi estimează o creştere a pieţei între 1 şi 4 procente în 2013 faţă de 2012. Pieţele emergente continuă să fie principalul vector al cererii iar Lafarge beneficiază de o repartizare geografică echilibrată a activelor sale de înaltă calitate.