FacebookTwitterLinkedIn

Iată câteva sfaturi pentru a ieşi din zona ta de confort şi pentru a evolua din punct de vedere profesional:

Intră în contact cu o persoană nouă

O persoană nouă cu care intri în contact îţi poate largi perspectiva asupra anumitor chestiuni şi te poate îndrepta să găseşti anumite răspunsuri pe care le căutai. Avem cu toţii  în domeniile noastre de activitate persoane pe care le admirăm şi cu care am vrea să colaborăm.

Citeşte, meditează

Cele mai de succes personalităţi ale lumii acordă o bună perioadă din timpul lor studiului, spre exemplu omul de afaceri Warren Buffet a declarat că 80% din carieră să l-a dedicat cititului şi meditaţiei.

Găseşte cărţi şi articole care te pasionează şi studiază-le în fiecare zi, câte puţin pentru a te perfecţiona. Ar fi un adevărat risc să nu investeşti în propria persoană şi să nu înveţi ceva nou zi de zi.

Împărtăşeşte-ţi gândurile în scris

Oferă-ţi ocazia de a pune în evidenţă lucrurile noi pe care le înveţi. Creează un blog personal în care să îţi publici articolele sau împărtăşeşte cu ceilalţi pe reţelele sociale cunoştinţele proaspăt acumulate. În social media este relevant să fii vizibil, cu orice informaţie.

Vorbeşte în public

Nu evita adunările în care este nevoie să ţii un discurs. Ia cuvântul la o conferinţă şi oferă-le oamenilor răspunsurile pe care vor să le audă.

Oferă o soluţie

Au existat probabil numeroase momente în care ai ajuns la concluzia că în anumite situaţii tu ai fi procedat mai bine decât ceilalţi sau ai fi putut veni cu o soluţie mai bună. Este esenţial să pui în practică ideile pe care le ai întrucât nu vei avea nimic de pierdut dacă împărtăşeşti cu ceilalţi din cunoştinţele tale.

Solicită feedback

Feedback-ul aduce cu sine de multe ori cuvinte pe  care poate nu vrei să le auzi, însă dacă preiei partea constructivă a acestuia, te vei afla pe drumul către o îmbunătăţire constantă, atât în plan profesional, cât şi personal. Existenţa unui feedback corespunzător va fi benefică pentru a te perfecţiona în anumite aspecte, chiar dacă ego-ul tău va avea poate puţin de suferit pentru câteva momente.

Traducere și adaptare: Forbes.com