Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Gastronomie |
|

6 lucruri pe care probabil nu le știai despre paste

Cu toții mâncăm și gătim paste. Sunt gustoase, sățioase și foarte populare. Asta nu înseamnă că le știm toate secretele. Iată șapte curiozități despre paste de la Dino Borri, expert în domeniu și partener al lanțului de magazine și restaurante cu specific italian, Eataly.
 aboneaza-te
paste

În Italia există peste 400 de forme de paste

Fiecare regiune din Italia are o formă unică de paste care împrumută și numele zonei. Nu s-a făcut niciodată un recensământ complet al tuturor formelor de paste din Italia. Spre exemplu, una dintre cele mai deosebite forme le au pastele Vesuvio, al căror nume este inspirat de vulcanul eponim din Campania.

Există două tipuri de paste proaspete

Pastele all ‘uovo și pastele di semola di grano duro. Primele sunt făcute din făină de grâu și ouă; celelalte sunt făcute din griș și apă. În general, aluatul cu ou se găsește mai des în nord, unde făina de grâu moale nu se leagă doar cu apă; pastele de griș sunt specifice sudului, unde această varietate de grâu este mai întâlnită.

Pastele proaspete nu se gătesc niciodată Al Dente

Această modalitate de preparare este valabilă doar pentru pastele uscate. Pastele proaspete au un gust mai delicat, nu la fel de pregnant ca cele uscate, astfel că nu trebuie gătite Al Dente.

Cele mai bune paste uscate sunt Pasta di Gragnano

Aceste paste sunt făcute din griș dur și apă, trecute prin matrițe de bronz uscat încet la temperaturi scăzute. Bronzul creează o textură aspră și poroasă, care face ca sosul să se lipească de paste, în timp ce temperaturile mici de uscare contribuie la păstrarea nutrienților și a aromelor din grâu.

Gragnano este locul de naștere al pastelor uscate

Gragnano este un oraș mic din Campania, în apropiere de Napoli. Este potrivit atât din punct de vedere istoric, cât și geografic, pentru producția de paste datorită climei și vânturilor blânde, umidității echilibrate și apei pure de izvor de la Monte Faito, care conferă pastelor o aromă unică.

Pastele și sosurile se combină după anumite reguli

Pastele lungi și subțiri merg bine cu sosurile pe bază de ulei, sosurile fine de roșii și sosurile de fructe de mare; pastele lungi și groase sau scurte și tubulare merg bine cu sosuri de carne sau cu cele ragù; pastele umplute se servesc cel mai adesea cu unt sau cu sosuri pe bază de ulei. În general, tradiția regiunii este un bun ghid – există un motiv pentru care pastele trofie se mănâncă cu sos pesto alla Genovese sau tagliatelle cu ragù. Pastele bune au nevoie de puțin sos – cantitatea ideală de sos pentru o porție de paste este de aproximativ 70 de ml.

Sursă: www.forbes.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii