Cautare
, Contributor

Modă |
|

55 de creații semnate de L’Wren Scott, fosta parteneră a lui Mick Jagger, sunt scoase la licitație

Casa de licitații Christie’s a scos la vânzare, în scopuri caritabile, o selecție de 55 de piese ale designerului L’Wren Scott, purtate de Penelope Cruz, Nicole Kidman și Mick Jagger.
luxury-week-at-christies-london-virtual-tour-hp-880x550

L’Wren Scott a fost designerul celebrităților de la Hollywood. Creațiile ei sculpturale, remarcabile prin construcția precisă și eleganța atemporală, au făcut parte din garderoba celor mai importante personalități ale vieții artistice, politice sau mondene, de la Madonna până la Michelle Obama, Daphne Guinness și Penelope Cruz – care a purtat, în 2012, la premiera filmului Skyfall, o rochie aurie din paiete din colecția Beau Monde.

Rochie din paiete purtată în 2012 de Penelope Cruz

 

„Era extrem de rafinată și de chic, și, totodată, foarte sexy și creațiile ei reflectă fidel aceste trăsături”, spune Nicole Kidman, care a purtat 11 dintre rochiile scoase acum la licitație.

Înaltă de 1,91 metri, cu un păr bogat, lung și negru, L’Wren era o apariție spectaculoasă și ambasadoarea perfectă a propriilor creații. Pe numele său adevărat Laura „Luann” Bambrough, creatoarea s-a născut în Utah, fiind adoptată de o familie de mormoni. Fiind foarte înaltă încă din adolescență, L’Wren era nevoită să-și confecționeze singură hainele, ocazie cu care și-a însușit noțiunile de bază ale croitoriei.

L’Wren Scott

 

Înainte să împlinească 20 de ani, s-a mutat la Paris pentru a urma o carieră în modelling. A prezentat pentru Calvin Klein, Chanel și Thierry Mugler, apoi, de la mijlocul anilor ’90, a revenit în California și a început să se ocupe de styling, colaborând cu fotografi ca Herb Ritts, Helmut Newton și David Bailey.

Una dintre campaniile la care a fost stilist a fost cea pentru parfumul White Diamonds al lui Elizabeth Taylor, cel mai bine vândut parfum al unei celebrități.

În 2001, la una dintre aceste ședințe foto l-a cunoscut pe Mick Jagger, cu care a avut o relație de lungă durată și cu sprijinul căruia și-a lansat, cinci ani mai târziu, propria casă de modă.

Creațiile lui L’Wren demonstrează un excepțional simț al formei și al construcției. Designera însăși a spus la un moment dat că misiunea ei este să facă lucrurile „grele” să fie confortabile.

Sacourile create de L’Wren Scott pentru Mick Jagger

 

Pe lângă nenumăratele rochii fluide din paiete, sacoul cu fluturi purtat de Mick Jagger la concertul susținut de Rolling Stones în Hyde Park în 2013 ilustrează perfect această convingere. Pentru a facilita mișcarea, pe umeri și la subraț haina are cusături suplimentare, inteligent ascunse de căptușeala lucioasă din mătase. Impactul vizual este sporit de paiete și de nenumăratele mărgele minuscule, care străluceau în lumină în timp ce Jagger se mișca pe scenă.

Nu în ultimul rând, fluturii de pe sacou sunt o aluzie la concertul susținut de Rolling Stones în 1969 în același Hyde Park, când mii de fluturi au fost eliberați în aer în amintirea lui Brian Jones, unul dintre fondatorii formației (decedat în iulie 1969, la 27 de ani).

L’Wren s-a sinucis la 49 de ani, în urma unei depresii prelungite. Creațiile ei pot fi văzute în filmele Diabolique, Ocean’s Thirteen și Eyes Wide Shut, dar și în documentarul lui Martin Scorsese despre Rolling Stones, Shine a Light.

Rochie din colecția „Purple Haze”, purtată de Daphne Guinness

 

Rochiile lui L’Wren au fost purtate de Michelle Obama și Carla Bruni-Sarkozy, de Reese Whitherspoon, Marion Cotillard, Jennifer Lopez, Sandra Bullock și Uma Thurman; Angelina Jolie, Sarah Jessica Parker, Amy Adams, Penelope Cruz și Nicole Kidman i-au îmbrăcat creațiile la Oscaruri, aducând un plus de strălucire și eleganță prestigioasei ceremonii și omagiind un talent care a știut mereu să flateze feminitatea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii