FacebookTwitterLinkedIn
Startup Weekend este o mişcare globală, până în prezent fiind organizate peste 400 de evenimente similare în 100 de ţări din lume. Toate evenimentele urmăresc acelaşi model: orice participant îşi poate prezenta ideea de afaceri şi primeşte feedback de la audienţă. Echipele se formează organic în jurul ideilor de afaceri care primesc cele mai multe voturi. În cele 54 de ore care urmează, concurenţii explorează modelul de business, dezvoltă un produs minim viabil şi îl validează cu piaţa. La final, aceştia își prezintă conceptele în faţa unui juriu format din antreprenori şi investitori.

Evenimentul începe vineri, 22 noiembrie, cu prezentările a doi invitaţi speciali care vor împărtăşi lecţii din propriile experienţe şi continuă cu prezentarea ideilor de afaceri ale participanţilor. Fiecare participant are dreptul la un număr de voturi pe care le poate exprima în funcţie de preferinţe, iar echipele se vor forma în jurul ideilor cele mai apreciate de către public.

Sâmbătă, 23 noiembrie, echipele încep să lucreze împreună pentru dezvoltarea conceptului de business şi a unui produs minim viabil. Acestea vor putea să facă un apel pentru competenţele şi abilităţile de care au nevoie pentru a finaliza prototipul până la finalul evenimentului şi vor participa apoi la întâlniri 1 la 1 cu mentori de excepţie.

Printre mentorii care le vor ghida paşii tinerilor antreprenori în acest an se numără Andrei Pitiş (investitor activ şi mentor pentru mai multe startup-uri), Robert Knapp (Co-Fondator Cyberghost), Rokas Tamošiūnas (Co-Fondator & Managing Director StartupHighway), Cristi Badea (Co-Fondator Mavenhut) sau Irina Scarlat (Co-Fondator Prove PR şi Akcees Education).

În dimineaţa de duminică, echipele vor putea cere pentru ultima oară ajutor pentru finalizarea planurilor. Ulterior, acestea vor participa la un workshop despre pitching şi îşi vor definitiva conceptele pe care le vor prezenta la finalul zilei în faţa juriului de specialitate. Echipa câştigătoare a evenimentului se aliniază la Global Startup Battle şi va intra în competiţie cu alte 120 de echipe câştigătoare ale evenimentelor Startup Weekend din întreaga lume.