FacebookTwitterLinkedIn

La cea de-a 16-a ediţie a „Festivalului Brazilor de Crăciun”, eveniment organizat de Salvaţi Copiii România în beneficiul a mii de copii aflaţi în sărăcie şi în risc de abandon şcolar, s-a strâns suma de 520.000 de euro din licitația celor 27 de brazi creați pentru acest eveniment, din biletele de tombolă și din sponsorizări. Suma obţinută este dublă faţă de cea colectată în anul precedent, când s-a reuşit strângerea sumei de 250.000 euro, care a fost folosită pentru educația a 2.560 de copii.

În primele 15 ediţii, Salvați Copiii a strâns prin intermediul Festivalului Brazilor de Crăciun aproximativ 3.3 milioane de euro, bani care au sprijinit integrarea educațională pentru 25.685 de copii, prin programele educaționale Grădiniţe Estivale, A Doua Şansă și Școală după Școală.

 „Festivalul  Brazilor de Crăciun, pe care Salvați Copiii îl organizează an de an, este un prilej de bucurie, pentru că vezi cum binele se adună și devine cumva contagios, dacă e să folosesc un termen din medicină. Avem emoții la fiecare ediție și fiecare ediție ne surprinde în mod miraculos, pentru că avem alături oameni deciși să contribuie la cauza copiilor cărora nu le este atât de simplu accesul la educație de calitate. Parteneri de drum lung ai organizației, sponsori care ni s-au alăturat în acest an, designeri, jurnaliști, voluntari,cu toții au demonstrat că grija pentru toți copiii este una pe care trebuie să ne-o asumăm în comun. Oamenii buni fac lumea bună, atât de simplu poate fi”, a spus Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Cea mai mare sumă licitată a fost pentru bradul creat de Cătălin Botezatu și Școala Metropolitană ARC – 127.500 de euro, brad achiziţionat de Catena, de doamna Anca Vlad. Acesta este un record în istoria celor 16 ediţii ale festivalului.

Unii dintre cei mai de preţ brazi au fost creaţi de Irina Neacşu, aflată la a treia participare, şi de Doina Levintza, designer de tradiţie al festivalului. Aceşti brazi, îndelung apreciaţi şi licitaţi de companiile prezente, au fost  adjudecaţi – primul de către Lidl, RBC și Andrei Tinca, iar cel de-al doilea de Kaufland.

Bradul Salvați Copiii, realizat de designerul Ştefania Mircea împreună cu voluntarii de la Salvați Copiii, a fost licitat contra sumei de 20.000 de euro. Bradul este construit din jeleuri colorate, sugerând bucuria jocului, cea care hrănește, de fapt, un copil, așa  cum hrănește și educația.