Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Fără spoilere despre ”Star Wars: Trezirea Forței”

Pare imposibil să scrii o cronică de film fără să spui, de fapt, ce se întâmplă în el. Și totuși, exact asta voi încerca să fac în cele ce urmează.
rsz_afis_star_wars_-_trezirea_fortei

Înainte de toate, trebuie spus că ”Star Wars: Trezirea Forței” este o continuare reușită a seriei ce a debutat cu episodul al patrulea, ”Star Wars: O nouă speranță”, în anul 1977. Au urmat, în 1980 și 1983, ”Star Wars: Imperiul Contraatacă”, respectiv ”Star Wars: Întoarcerea Cavalerului Jedi”.

În decembrie respirăm mai greu: mâncăm prea mult porc şi purtăm cu toții masca lui Darth Vader

Ca să vă formați o idee despre tehnologia existentă acum 25 de ani și ceea ce a însemnat, pentru românii care trăiau sub talpa autorităților comuniste, să vadă ”Războiul Stelelor: am vizionat filmele pe casetă video. În treacăt fie spus, un aparat video-recorder costa, în anii `80, circa 35.000 de lei, cât un apartament de patru camere din cartierul bucureștean Sălăjan sau cât jumătate dintr-un automobil Dacia 1300. ”Războiul Stelelor” a devenit, astfel, o parte importantă a copilăriei noastre, becurile neon, pe care le foloseam pe post de sabie laser, devenind, dintr-o dată, foarte căutate. Evident, toți băieții voiau să fie Luke Skywalker sau măcar Han Solo, iar fetele – Prințesa Leia.

Video: Cum sună ”Star Wars: Trezirea Forței” dublat în românește?

Anii sau trecut, copilăria de asemenea, însă fascinația pentru ”Războiul Stelelor” a rămas și, mai mult decât atât, a fost amplificată în 1999, odată cu lansarea primului episod din serie (nu, pentru noi, fanii ”Star Wars”, nu este ciudat că primul episod a fost realizat după al patrulea, al cincilea și al șaselea), ”Star Wars: Amenințarea Fantomei”. Am avut de așteptat încă trei ani pentru ca, în 2005, saga să continue cu ”Star Wars: Atacul Clonelor” și încă doi ani pentru a vedea ”Star Wars: Răzbunarea Lordului Sith”.

Iar ieri, după alți opt ani, am văzut al șaptelea episod. Nu voi intra în detalii pentru a nu vă strica plăcerea vizionării, însă pot spune că m-am simțit, revăzând personajele care m-au fascinat atât de mult pe când eram copil, de parcă m-aș fi reîntâlnit, după mulți ani, cu prietenii mei de când eram mic. Și acești prieteni au adus cu ei alții, adică noile personaje. Nici nu am simțit când au trecut cele două ore și un sfert în sala de cinematograf IMAX de la mallul AFI Palace Cotroceni, un lucru normal atunci când te reîntîlnești cu vechi amici.

„Războiul stelelor” a urcat AXN pe primul loc în topul audienței urbane (octombrie 2015)

„Războiul Stelelor: Trezirea Forţei” este regizat de J.J. Abrams şi îi are în distribuţie pe Harrison Ford, Daisy Ridley, Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Peter Mayhew, Gwendoline Christie, Oscar Isaac, Simon Pegg.

Filmul „Star Wars: Trezirea Forţei” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 18 decembrie 2015, în format 3D (în variantă subtitrată, precum și dublată), IMAX 3D şi 4DX (în varianta subtitrată). Biletele s-au pus deja în vânzare în cinematografele partenere.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii