Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

5 trucuri să obții un preț mai avantajos în negocierile pentru cumpărarea unei proprietăți

Indiferent care este bugetul de la care pleci atunci când vrei să cumperi o proprietate, negocierea face parte din joc și te poate ajuta să obții un preț mult mai avantajos față de cel cerut de vânzător. Este important însă să fii atent la unele detalii și să ai capacitatea de a anticipa anumite direcții pe care negocierea cu vânzătorul ar putea să o ia.  

5 trucuri să obții un preț mai avantajos în negocierile pentru cumpărarea unei proprietăți

1. Vizionarea proprietății

Una dintre marile greșeli pe care le poți face atunci când vizionezi o proprietate este să îți trădezi intențiile încă de la bun început. În primul rând, evită să lași de înțeles încă din primele minute ale vizionării că ești încântat de proprietate, pentru că acest lucru nu te va ajuta deloc în cazul unei negocieri. Dacă proprietarul va ști că îți dorești foarte mult locul, atunci nu va renunța la preț. Încearcă să îți păstrezi entuziasmul pentru tine și să cauți anumite argumente pentru ca putea scădea prețul proprietății.

2. Verificarea atentă

Când vorbim despre o verificare atentă a proprietății, nu ne referim doar la acte, pete de igrasie și condiția în care se prezintă parchetul, gresia și faianța. Un truc util prin care poți găsi defecte cu adevărat importante ale unei locuințe este folosirea unor camere de termoviziune, care te vor ajuta să identifici, printre altele, dacă există locuri critice prin care apa se infiltrează, dacă izolarea este defectuoasă sau există pierderi de aer rece sau cald. Fiecare informație primită de aici se poate transforma într-un argument pentru a obține un preț mai bun în timpul negocierii finale.

3. Ai grijă la intermediari

Atunci când ești cumpărător, intermediarii dintr-o negociere vor avea un singur obiectiv, și anume ca vânzarea proprietății să se facă la un preț cât mai bun, iar totul să dureze cât mai puțin timp. Intermediarii nu lucrează în interesul tău, ci doar îți vor facilita unele vizionări plecând de la ceea ce îți dorești să cumperi. Aceștia nu vor fi însă de un ajutor foarte mare atunci când vei încerca să obții un preț mai avantajos.

4. Începe mereu o negociere cu o sumă finală în minte

Negocierea este un joc de strategie. Rareori vei întâlni oportunitatea de a cumpăra o proprietate exact la prețul pe care ți-l doreai de la bun început. Și chiar și în acele condiții este important să știi să îți negociezi partea. În cazurile cele mai frecvente însă, trebuie să ai în minte un preț final pe care ești dispus să-l investești în proprietate. De asemenea, evită să dai de înțeles că te grăbești să găsești ceva, pentru că îl va pune pe vânzător într-o poziție de avantaj în fața ta.

5. Cum să închei negocierea

Dacă poți reduce din cheltuielile pe care va trebui oricum să ți le asumi ulterior, ar fi important să faci asta din timpul negocierilor. Spre exemplu, poți încerca să incluzi în prețul final și beneficii, piese de mobilier sau de decor în care oricum ar trebui să investești odată ce vei deveni proprietar.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii