Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

5 trucuri pentru îngrijirea pielii pe timpul verii

Vara este perioada din an ideală pentru călătorii și multă distracție, alături de cei dragi! Însă reprezintă, de asemenea, un interval de timp în care grija pentru sănătatea pielii trebuie tratată cu responsabilitate. 

Zilele lungi, temperaturile mari și nivelurile ridicate de umiditate pot afecta mai mult pielea în lunile de vară, comparativ cu zilele mai întunecate și reci, caracteristice altor anotimpuri [1]. Așadar, iată un scurt ghid pentru îngrijirea corectă a pielii, pe timp de vară: 

1. Aplică pe piele soluții pentru protecție solară 

 

Utilizarea zilnică a unei soluții pentru protecția pielii, cu cel puțin un factor SPF 15, poate reduce cu 50% riscul unei persoane de a dezvolta melanom și cu 40% riscul de a dezvolta carcinom cu celule scuamoase [1]. 

De asemenea, experții recomandă ca soluțiile utilizate în timpul lunilor de vară să ofere protecție atât împotriva razelor UVA, cât și împotriva razelor UVB. Ambele tipuri de raze pot contribui la dezvoltarea cancerului de piele. [1] 

Soluțiile de protecție solară trebuie aplicate o dată la 2 ore, conform recomandărilor experților [1] .Pentru mai multe informații, privind alegerea și utilizarea cremelor cu factor SPF, precum și a altor produse destinate îngrijirii pielii vara, consultă sfatul medicului specialist. 

2. Utilizează cu regularitate soluții de hidratare a pielii 

 

Aerul zilelor de vară nu este la fel de uscat precum cel din perioadele reci de iarnă. Cu toate acestea, utilizarea unei soluții hidratante este recomandată și în lunile calde, deoarece pielea se poate usca și pe durata acestui interval de timp. [1] 

De asemenea, experții recomandă utilizarea unei creme hidratante ce conține și factor de protecție SPF, pentru mai multă siguranță în fața factorilor meteo specifici verii [1]. 

Descoperă crema de protectie CeraVe SPF 25

3. Limitează utilizarea produselor de make-up 

 

Oferă-i tenului o pauză de respiro binemeritată în lunile călduroase de vară, minimizând pe cât de mult posibil rutina de make-up prin care obișnuiești să treci zilnic. [1] 

O cantitate mai mică de machiaj aplicat pe ten permite tenului să respire mai bine, reducându-se, de asemenea, riscul de blocare a porilor. Mai mult decât atât, transpirația specifică zilelor calde de vară poate implică o întindere mult mai rapidă a sa. [1] 

4. Exfoliază pielea de cel mult două ori pe săptămână

 

Soluțiile de protecția solară au rolul de a oferi siguranță pielii, iar transpirația reprezintă mecanismul natural de reglare a temperaturii corporale, în zilele de vară. Însă ambele elemente pot contribui la înfundarea porilor, de aceea, exfolierea pielii este recomandată, conform specialiștilor [1].  

Exfolierea contribuie la deblocarea porilor, precum și la reducerea apariției petelor de soare. Se recomandă realizarea acestui proces de îngrijire a pielii de cel mult două ori pe săptămână. Dacă pielea se exfoliază mult prea des, poate căpăta un aspect solzos și crăpat [1]. 

Dacă te confrunți cu arsuri solare pe suprafața pielii, evită procesul de exfoliere. Acordă-i pielii timp pentru a se vindeca singură, fără a o mai supune unui alt factor ce o poate irita. [1]  

5. Adoptă ținute ce protejează pielea împotriva soarelui

 

În timpul lunilor de vară, se recomandă purtarea: 

  • – Pălăriilor cu boruri largi;  
  • – Ochelarilor de soare cu UV-400 [1] 

 

În privința hainelor potrivite pentru o cât mai bună protecție solară, iată o serie de informații utile pentru alegerea acestora [2]: 

1.Îmbrăcămintea de culoare închisă este mai bună decât cea în nuanțe deschise, însă adevărata putere de blocare a razelor UV este determinată de tipul coloranților utilizați în realizarea țesăturilor respective. Cu cât este mai mare concentrația utilizată de coloranți anti-UV, cu atât mai bine [2]. 

2.În cazul în care nu sunt tratate cu substanțe chimice adăugate, țesături precum bumbacul, inul sau cânepa nu oferă o protecție eficientă împotriva razelor UV. Printre țesăturile care blochează cel mai bine razele UV se numără poliesterul, țesăturile reiate și mătasea [2]. 

3.Hainele elastice oferă o protecție mai scăzută împotriva razelor UV, comparativ cu hainele ale căror țesături nu se întind foarte mult [2]. 

Pentru a te asigura că îi oferi pielii cea mai bună protecție în lunile calde de vară, îți recomandăm să te programezi pentru un consult de specialitate, la cabinetul medicului dermatolog. 

Expertul îți poate oferi recomandări ce țin atât de utilizarea anumitor soluții de protecție a pielii, cât și alte sfaturi practice cu un caracter preventiv, simplu de adaptat stilului tău de viață. 

 

REFERINTE: 

1.Mayer, Beth Ann. “8 Simple Steps to RADIANT Summer Skin.” Healthline, Healthline Media,https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/the-ultimate-summer-skin-care-routine-in-8-simple-steps, Published July 7, 2021. Accessed August 25, 2021;

2.Holland, Kimberly. “What Sun Protective Clothing Works Best?” Healthline, Healthline Media, www.healthline.com/health/skin-cancer-protection/sun-protective-clothing. Published August 13, 2019. Accessed August 25, 2021.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii