Cautare
, Contributor

consultant de imagine în echipa designerului Alessandro Martorana și trainer de „small-talk” în cadrul unui proiect care formează specialiști în vânzări, management și comunicare.

Travel |
|

5 stele orientale

Gândint încă din 1999 ca un prim experiment de lux al ospitalității arabe, ONE&ONLY ROYAL MIRAGE reușește să se mențină în poziția de cel mai relaxant hotel de cinci stele din Dubai.
 aboneaza-te
One&Only Royal MirageThe Palace Pool Bar at Day2

Devine tot mai dificil să te prezinți ca o oază de liniște atunci când te afli în cele mai agitate orașe ale lumii moderne. Chiar și dacă ești într-o țară înălțată în plin deșert, unde istoria beduinilor vorbește frecvent despre bucuria de a descoperi acel loc răcoros din mijlocul dunelor de nisip. One&Only Royal Mirage din Dubai reușește să te facă să te simți protejat de zgomote și stres printr- un amestec exotic de verdeață, arhitectură și servicii. Singurele indicii care îți dau de înțeles că ești în mijlocul Emiratelor rămân siluetele zgârie-norilor care prejmuiesc, de undeva din depărtare, proprietatea de peste 26 de hectare.

UN PARC ÎN MIJLOCUL DEȘERTULUI

Adresa se accesează ușor, direct din poate cel mai circulat bulevard – autostradă din Orientul Mijlociu, iar liniștea se instaurează aproape magic încă de la primii metri dincolo de oraș. Gândurile despre un Dubai prea agitat sunt imediat contrazise care toate elementele se amestecă firesc pentru a te relaxa profund. și descoperi, din contră, un resort în care toate elementele se amestecă firesc pentru a te relaxa profund.

GALERIE FOTO: ONE&ONLY ROYAL MIRAGE

Cultura arabă a constituit piatra de temelie a conceptului gândit încă din 1999. Dacă până la acel moment, întreg emiratul își propusese să se facă remarcat împrumutând ospitalitate occidentală, resortul venea să propună, în premieră, o interpretare de 5 stele pentru valorile locale. Așa s-a ajuns la prima dintre cele trei clădiri care compun complexul de astăzi. The Palace îți dă impresia că te afli la reședința unui șeic și rămâne cea mai opulentă construcție din parc, cu 231 de camere și apartamente. Există o sală de bal care poate găzdui până la 350 de invitați, iar alte două săli au fost gândite special pentru evenimentele de afaceri.

A doua variantă de cazare se găsește la o plimbare de câțiva pași spre inima complexului și este denumită, sugestiv, The Arabian Court. Aici, atmosfera își pierde din intensitate până acolo unde îți vine să vorbești în șoaptă. Mai ales dacă ajungi pe înserat, statuile beduinilor de la intrare și torțele care pâlpâie misterior îți transpun scena vie a unei oaze din trecut. Ai putea să nici nu-ți dai seama că ai trecut de recepție dacă, înainte de fiecare nou client, un membru al personalului nu ar bate un gong misterios.

O a treia alegere pentru clienții foarte pretențioși se numește The Residence & Spa și este un corp mic în care câteva apartamente ferite de privirile indiscrete devin ascunzători exotice pentru celebrități din toată lumea. O destinație în sine este și SPA-ul din aceeași clădire, care poartă, cu mândrie, titulatura de Health&Beauty Institute.

THE ARABIAN COURT

Recomandarea pentru o primă vizită la One&Only rămâne The Arabian Court, pentru că înglobează tot ce are One&Only mai bun de oferit. Cultura locală se refl ectă în toate detaliile care te înconjoară, de la ceea ce vezi în holurile pavate cu marmură și acoperite cu celebrele arcade ascuțite până când ajungi în oricare dintre cele 162 de camere romantice, ale căror balcoane umbroase se deschid în curtea interioară. Materialele, texturile și culorile alese pentru tapițerii reiau motive arabe tradiționale și interpretează într-un mod original standardele pe care le aștepți de la un hotel de cinci stele. Nimic din ce se întâmplă și se vede de jur împrejur nu îți oferă vreun indiciu că te-ai afl a în mijlocul deșertului. Atunci când îți dorești să te relaxezi după o porție de Dubai aglomerat, ai de ales să te duci la plajă sau să te bronzezi lângă piscinele încălzite.

GUSTURI PE SĂTURATE

Pentru luat masa, One&Only oferă opt restaurante diferite, de la gusturi mediteraneene și marocane până la reinterpretări moderne ale rețetelor locale. Printre meniurile care trebuie încercate se numără restaurantul de pe plajă Eauzone și terasa de pe acoperișul clădirii Arabian Court. Acolo unde conceptul a permis, Masterchef-ul de origine tailandeză a inclus câteva reinterpretări cura- joase, pe care un amator de bucătărie asiatică le va aprecia din plin. Micul dejun este la dispoziția oaspeților în oricare dintre cele trei corpuri ale complexului dar, din nou, clienții de la Arabian Court sunt răsfățați în cel mai frumos decor, având ocazia să se așeze la o masă direct în grădină, printre palmieri și păsări exotice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii