FacebookTwitterLinkedIn

Leonidas Anastasopoulos, unul dintre cei 4 parteneri care au inițiat și dezvoltat complexul Amber Gardens, primul proiect rezidențial verde de lux din România, a povestit parcursul său profesional, de la 18 ani, când a început prima afacere, până la fondarea Amber Gardens. În cadrul multelor proiecte în care s-a implicat, Leonidas și-a definit propria noțiune pentru succes. “Alături de partenerii mei, cu fiecare nou proiect, am căutat să evoluăm, să lansăm noi trenduri, să inspirăm și să îmbunătățim stilul de viață al clienților noștri, indiferent din zona în care evoluam: telecomunicații, retail, imobiliare.”“Activăm pe piața de imobiliare de lux din România de peste 11 ani și avem o viziune pe termen lung asupra pieței. Căutăm întotdeauna noi oportunități să dezvoltăm proiecte remarcabile, care combină în armonie designul de ultimă generație, confortul și natura. Pentru noi, luxul adevărat este verde”, a explicat Leonidas.

Andreea Pătrașcu, Program Management Office Manager, Orange România, a vorbit despre emoții, ca cheie a drumului către succes. După cum a explicat, “emoţiile ne determină capacitatea de a lua decizii în momentele cele mai dificile şi ne pot împedica sau ajuta să fructificăm resursele de care dispunem”. La Successful Me, a povestit cum a depășit emoția din fața unui obstacol, emoție întâlnită pentru prima dată atunci când și-a dat seama că rezultatele avute la primul său loc de muncă nu se ridicau la nivelul propriilor așteptări. Apoi a vorbit despre “emoţia pe care o avem în faţa ambiguităţii”, descoperită atunci când a început să lucreze în departamentul de vânzări al Orange, unde fiecare client necesita o abordare diferită față de ceilalți. În ambele cazuri, stabilirea unor obiective clare și optimizarea acțiunilor necesare pentru atingerea acestor obiective au ajutat-o să transforme o situație problematică într-un succes profesional. Cea de-a treia emoție despre care a vorbit a fost “atitudinea față de schimbare”, întâlnită în momentul în care rolul său în Orange s-a schimbat. Reticența inițială și-a explicat-o prin principiul “duşmanul mai binelui este chiar binele însuşi” și a ales să capitalizeze noile oportunități și să învețe lucruri noi, în ciuda provocărilor pe care preconiza ca le-ar putea întâlni pe parcurs.

Cristian Tohănean, cofondatorul CookuBau, a povestit la Successful Me că ideea de a fonda o afacere care vinde ingrediente, gata porționate, astfel încât să poți cumpăra direct o rețetă pe care să o gătești acasă, i-a venit atunci când a auzit la radio o reclamă prin care era anunțată inaugurarea Mega Image Concept Store, despre care el a înțeles inițial că oferă tipul acesta de servicii. A povestit în continuare că au investit 30.000 de euro pentru lansarea Cooku Bau, dar că au ajuns să livreze 100 de cutii pe lună și 500 de persoane au folosit cel puțin o dată serviciul.

Bogdan Georgescu, fondatorul Bookster, a pus accentul pe trei lecții învățate, prima fiind legată de stabilirea clară a obiectivelor, cea de-a doua centrată pe diferența dintre “a face ceea ce iubim și a ne iubi ceea ce facem”, iar cea de-a treia lecție a fost legată de măsurarea succesului. El i-a sfătuit pe participanții Successful me ca atunci când își dau seama că jobul pe care îl dețin nu-i ajută să se apropie de obiectivul lor din carieră, cel mai bine este să renunțe la el și să se reorienteze către un job prin intermediul căruia își vor accelera evoluția.

Daniel Drăghici, fondatorul Scala Events și Burgerz, a început prin a le explica participanților Successful me că „întotdeauna am pus oamenii pe primul loc, nu banii. Am încercat să creăm în jurul nostru o familie, să insuflăm oamenilor cu care lucrăm sentimentul de acasă”, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care nu se consideră un om de afaceri în sensul clasic al cuvântului. Una dintre cele mai importante lecții învățate de el a fost că nu trebuie să te suprasoliciţi pentru a avea succes. „În momentul în care munceşti peste 10 ore pe zi şi nu îţi iese ceea ce faci, înseamnă că lucrezi ineficient. E o capcană în care intrăm toţi”, a explicat Daniel.