Cautare
, Contributor

În fiecare număr al revistei ForbesLife, demitizăm toate lucrurile pe care credeai că le știi despre experiențele spa în adevăratul sens al cuvântului, în parteneriat cu portalul www.DespreSpa.ro...

Lifestyle |
|

5 motive să faci următorul masaj la Spa

Un vechi proverb zen spune că obstacolul este calea însăși. Pentru comozi, un masaj bun se poate face mai oriunde, dar de unul excepțional vei avea parte doar la spa. Iată de ce trebuie să alegem această călăuză spre relaxarea totală. Câteva recomandări.
 aboneaza-te
SPA

Bun venit!

La spa, chiar simți că ești binevenit. În centrele wellness care se respectă, beneficiezi de o primire regească, indiferent de valoarea terapiei pentru care ai optat. Multe spa-uri au propriile lor welcome rituals, în funcție de tematica fiecărui loc în parte. Mi-a rămas întipărită în minte primirea de la Riserva Wine Spa, din Oradea. Imediat după ce am ajuns, am primit un halat pufos și o pereche de papuci deopotrivă comozi și silențioși (lucru care ar trebui să se întâmple în orice spa, de altfel). Apoi, am fost condusă spre un lounge zen, unde am savurat un smoothie delicios și un jeleu de vin în ton cu conceptul Riserva. Am petrecut aici câteva momente de pre-destindere. Acest interludiu între realitatea cotidiană și liniștea spa-ului este absolut necesar dacă îți dorești o experiență 100% deconectantă. Organismul reacționează întotdeauna mai bine la trecerile treptate. Și terapia în sine a avut un intro bazat pe respirații adânci și ulei esențial de mentă. Crede-mă, toate aceste detalii contează.

 

Relaxarea pe primul loc

Cum aminteam, există multe locuri în care poți avea parte de un masaj bun. Numeroase saloane de înfrumusețare oferă acest serviciu, în timp ce anumite persoane preferă să opteze pentru varianta „la domiciliu”. Totuși, după ce am încercat toate versiunile, aș alege întotdeauna un centru specializat. Dacă într-un beauty salon relaxarea se numără printre obiectivele secundare, ea devine primordială în spa. De la design și până la aromele care plutesc în aer, totul a fost gândit în așa fel încât să stimuleze starea ta de bine. Un aspect inedit îl are, de pildă, zona Amedeea Paradise din cadrul SunGarden Golf & Spa Resort (Cluj-Napoca). Aici am simțit cu adevărat că am pășit într-o lume în care doar relaxarea contează. Pereții mimează striațiile și aspectul unei stânci, iar facilitățile de hidroterapie sunt deghizate în mini-cascade și bazine ce par desprinse dintr-o oază paradisiacă. Vei găsi aici mai multe tipuri de saune, dar și o încăpere plină de hamace, unde poți să meditezi sau chiar să dormi…

Citește și 6 Terapii de lux

Profesionalismul terapeuților

Cu siguranță vei întâlni persoane care nu au certificate de terapeut, dar știu să execute foarte bine anumite mișcări de masaj. Dincolo de tehnicile în sine, există mulți alți factori esențiali unei experiențe pozitive. Un profesionist adevărat va urma întotdeauna un protocol stabilit de comun acord cu spa-ul în care activează. Astfel, vei completa la sosire o scurtă fișă din care va reieși dacă ai anumite intoleranțe sau antecedente medicale de care terapeutul ar trebui să țină cont. Nu uita că sănătatea și siguranța ta ar trebui să fie pe primul loc în orice circumstanțe, iar o garanție în acest sens vei avea doar într-un centru specializat. Te sfătuiesc să acorzi atenție și regulilor de etichetă. În mod normal, e recomandat ca în timpul masajului să fie liniște. Singurele întrebări permise sunt cele legate de confortul tău – în rest, niciun terapeut profesionist nu ar trebui să inițieze o discuție pe parcursul terapiei. Atunci când ești pe mâini bune, te simți în largul tău de la începutul și până la sfârșitul masajului, fără vreo urmă de stânjeneală.

 aboneaza-te
de ce sa te duci la spa

Holism

Dacă mersul la coafor sau stilizarea sprâncenelor sunt destinate aspectului fizic, spa-ul a fost dintotdeauna un concept hibrid: trup-minte-suflet. Un masaj relaxant te va face să te simți bine, să gândești mai limpede și să fii mai sănătos. Poate că efectele nu sunt la fel de vizibile precum în cazul unui tratament de remodelare corporală, însă cu siguranță vei avea un glow irezistibil. Pentru că, deși nu sunt întotdeauna „la vedere“, în timpul unui masaj se întâmplă adevărate minuni – este stimulată circulația sangvină, inima și plămânii se liniștesc, nivelul de cortizol (hormonul stresului) scade semnificativ, în timp ce numărul globulelor roșii (răspunzătoare pentru transportul oxigenului în tot organismul) crește. Da, după un singur masaj! Îți imaginezi ce se întâmplă dacă transformi relaxarea într-un obicei?

Citește și Spa în doi

Un masaj se poate transforma într-o vacanță

De la un ritual relaxant până la o vacanță în toată regula este un singur pas. Sau un popas într-un resort spa. Aceste locuri sunt adevărate temple dedicate wellness-ului. Poți alege să parcurgi un plan personalizat de ritualuri și scheme de nutriție, dar la fel de bine funcționează și un program liber. O vacanță combinată cu spa poate suna a moft, dar înseamnă de fapt sănătate pură. Dacă nu mă crezi, încearcă o escapadă la Grand Hotel Bálványos, unde perfecțiunea naturii s-a aliat cu farmecul terapiilor de la Grand Santerra Spa. Vei descoperi aici piscine cu hidromasaj și panorame ce taie respirația, dar și o colecție de masaje inedite pe care vei dori cu siguranță să le repeți. Alegerea îți aparține.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii