FacebookTwitterLinkedIn

Fără îndoială, ceasul este accesoriul de care niciun businessman nu se poate despărți, chiar dacă rolul principal al acestuia, acela de a indica ora, a fost preluat de smartphone-uri, tablete sau smartwatch-uri. În mediul de afaceri, antreprenorii care poartă astfel de ceasuri de mână sunt priviți drept oameni organizați, profesioniști desăvârșiți și de încredere, atribute care îi pot face să crească în ochii partenerilor sau clienților, scrie Forbes.com.

În lumea modernă, ceasul tradițional și-a schimbat rolul și scopul, devenind o emblemă a eleganței și, mai mult decât atât, a succesului. Iată care sunt principalele motive pentru care ceasurile sunt asociate atât de mult cu succesul persoanei care îl poartă:

Sunt mai productivi

Gestionarea și organizarea timpului este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții moderne, iar în mediul de afaceri este cu atât mai esențial cu cât programul zilnic se schimbă des, în funcție de întâlnirile planificate de pe o oră pe alta. În ultimul an, după ce studiile au demonstrat că utilizarea smartphone-urilor la serviciu contribuie la scăderea productivității angajaților, mai multe companii au interzis folosirea telefonului mobil în alte scopuri care nu sunt legate de activitatea de la serviciu. În plus, persoanele care folosesc smartphone-ul pentru a verifica ceasul pot lăsa celor din jur o impresie greșită, aceea că își verifică e-mailul sau feed-ul rețelelor de socializare.

Sunt mai punctuali

Pentru oamenii de afaceri care trebuie să ajungă la timp la întâlniri, ceasul tradițional este cu adevărat salvator atunci când rămân fără baterie la telefonul mobil. În plus, unele studii au arătat că antreprenorii care poartă în mod regulat un ceas de mână sunt mai punctuali decât cei care au renunțat la acest accesoriu.

Inspiră încredere și arată că sunt organizați

Ceasul de mână le poate influența, la nivelul subconștientului, percepția celor din jur despre tine. Acesta transmite un mesaj clar: faptul că ești o persoană organizată și responsabilă, care își ia în serios munca. De altfel, nu numai oamenii de afaceri pot profita de pe urma acestui lucru. Și candidații care se prezintă astfel la un interviu își cresc șansele de a fi selectați sau de a ajunge în etapa următoare a recrutării, pentru că vor lăsa impresia unor profesioniști serioși.

Au un stil elegant

Ceasul este unul dintre puținele accesorii pe care bărbații le pot purta la locul de muncă fără a părea lipsiți de profesionalism. Iar ceasurile tradiționale sunt suficient de versatile pentru a se adapta și unul stil elegant, dar și unuia business-casual. De asemenea, acestea le oferă bărbaților şansa de a-și pune în valoare personalitatea și de a transmite un mesaj puternic despre ce gen de oameni sunt. Poate de aceea, persoanele cu un stil elegant reușesc să facă o primă impresie mai bună, pentru că oamenii îi asociază automat cu un anumit tipar, unul la care să aspire și pe care să îl admire.

Apreciază calitatea, nu cantitatea

Oamenii de succes știu cât de importantă este calitatea în munca lor, precum și în viața personală. Ei vor încerca mereu să își îmbunătățească proiectele, businessul și serviciile oferite de acesta. În viața personală, ei preferă lucrurile de calitate, rezistente în timp, care să nu arate ieftin și pe care să le poarte toți cei din jur, iar această atitudine îi ajută să se diferențieze și în mediul de afaceri.