Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Lifestyle |
|

5 medalii de aur pentru România la Olimpiada de robotică FIRST Global Challenge 2018

RobotX Hunedoara a reușit o performanță extraordinară și o premieră pentru țara noastră, la Olimpiada FIRST Global Challenge 2018 din Mexic: 5 medalii de aur la mai multe  categorii, dar și locul I, cu cel mai mare punctaj din competiție.
39407840_984328125082712_5372869727834079232_n

Nicolae Vîrtan, Andrei Cunțan, Radu Cîndea, Cristian Budiul, Andrei Lörinczi, Andrei Preda, profesorul mentor Mircea Nistor – care împreună formează echipa RobotX Hunedoara de la Colegiul Traian Lalescu și Cristian Vlăsceanu, mentor non-tehnic, din partea Asociației Nație Prin Educație, au declarat că: experiența FIRST Global Challenge ne-a schimbat viața în modul cel mai fabulos! Suntem incredibil de fericiți și mulțumim tuturor pentru susținere! Le dorim succes tuturor echipelor FIRST Global Challenge, echipe cu care am legat niște prietenii frumoase! Deja ne e dor de voi”.

Competiția FIRST Global Challenge din Mexic, care a avut loc între 15 – 18 august la Arena Ciudad de Mexico, a reunit sub  tema „Energy Impact” participanți din peste 175 de țări din toată lumea, cu vârste cuprinse între 14 – 18 ani. Scopul participanților a fost acela de a-și spori cunoștințele despre știință, tehnologie, inginerie și matematică, astfel încât să devină următoarea generație de lideri științifici care va lucra la rezolvarea unora dintre cele mai presante probleme ale lumii. În tematica propusă în acest an, elevii au explorat impactul pe care îl au diversele surse de energie, precum și felul în care acestea pot deveni mai sustenabile, de la combustibilii fosili utilizați în mod obișnuit, la resursele ecologice, cum ar fi energia solară și cea eoliană, prin roboții proiectați și construiți de ei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii