Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

5 inovaţii care te fac să iubeşti orologeria

Incă de la apariţie, Roger Dubuis a fost unul din producătorii de ceasuri care a refuzat drumurile bătătorite. La 20 de ani de la infiinţare, compania trece în revista 5 dintre cele mai impresionante inovaţii aduse în orologerie.
 aboneaza-te
RDDBEX0481_Front_2

Incă de la apariţie, Roger Dubuis a fost unul din producătorii de ceasuri care a refuzat drumurile bătătorite. La 20 de ani de la infiinţare, compania trece în revista 5 dintre cele mai impresionante inovaţii aduse în orologerie.

1. Arta skeletonizarii

Pasionatii spun despre Roger Dubuis ca a evoluat skeletonizarea pana la nivelul unei arte de sine statatoare. Si, adevarul este ca micsorand numarul de componente si proiectand din start un ceas ca fiind skeletonizat, Roger Dubuis a reusit sa creeze unul dintre cele mai impresionante modele skeleton. Va provocam sa va uitati la altceva decat miscarea hipnotica a celor doua tourbilloane montate pe Excalibur Spider Skeleton Double Flying Touribillon si steaua decupata in partea de sus a cadranului.

2. Un microrotor cu super-putere

Roger Dubuis nu este prima orologerie care foloseste un micro-rotor pentru mecanismele sale. Totusi, e destul de rar ca un micro-rotor precum cel care alimenteaza calibrul lui Excalibur Skeleton Automatic sa ofere o rezerva de functionare de mai mult de 60 de ore. Realizarea e cu atat mai spectaculoasa cu cat micro-rotorul in sine este skeletonizat si vizibil pe ambele parti ale ceasului.

3. O poveste de dragoste imposibila: diamante montate in cauciuc

In mod cert cauciucul nu se afla la prima folosire in productia de ceasuri de lux, dar Roger Dubuis si-a pus amprenta pe o combinatie cel putin ciudata. In urma unui proces de cercetare care s-a intins pe parcursul a doi ani, orologeria a reusit sa monteze pietre pretioase intr-o luneta fabricata din cauciuc. Desigur exista numeroase motive pentru care diamantele nu trebuie montate intr-un material elastic, dar Excalibul Spider Skeleton Flying Tourbillon dovedeste ca este in acelasi timp si o idee buna.

4. 4 arcuri ale balansierului intr-un singur ceas

Balansierul are rolul de a regula energia eliberata de catre arcul principal. In mod normal ceasurile au un singur balansier, dar mecanismul RD101 montat in interiorul lui Excalibur Quator beneficiaza de nu mai putin de 4! Montate in pereche, cele patru balansiere au rollul de a reduce erorile de masurare a timpului datorate gravitatiei. Amplasarea neobisnuita compenseaza deviatiile si da un spectacol neobisnuit datorita pulsatiei din fiecare secunda.

5. Repetitie la minut

Repetitia la minut este o complicatie care a avut dintotdeauna respectul breslei ceasornicarilor fiind considerata una dintre cele mai dificil de realizat. E si una dintre cele mai spectaculoase, presupunand anuntarea orei prin intermediul unor lovituri de gong, adevarate melodii care se aud din ora in ora. Provocarile unui astfel de mecanism sunt multiple, printre ele numarandu-se finetea calibrului, acordarea perfecta a gongurilor. Ceasornicarii Roger Dubuis au reusit sa depaseasca toate dificultatile si pe deasupra au montat si un tourbillon zburator in carcasa ceasulu care se numeste Hommage Minute Repeater, creind astfel cel mai unul dintre cele mai complicate mecanisme ale orologeriei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii