Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

5 idei de afaceri profitabile în 2021

De anul 2021 sunt legate mari speranțe privind relansarea multor sectoare economice grav afectate de pandemie, dar și revenirea la normalitate, atât de așteptată de noi toți. Spre deosebire de anul precedent, lucrurile au început să se mai miște astfel că s-a creat terenul propice dezvoltării unor afaceri profitabile.

Dacă și tu te gândești să începi o afacere în viitorul apropiat, iată câteva idei care au șanse mari să prindă în această perioadă!

 

Street food

Acesta este un concept care a ajuns mai recent în România, dar care prinde foarte bine. Principalul avantaj este acela că nu trebuie să îți cauți un spațiu cu vad și să plătești chirie, fiind suficient să cumperi o rulotă sau o  dubă mai veche pe care să o adaptezi pentru a prepara și a comercializa mâncare.

Așadar, principala investiție constă în achiziția și adaptarea vehiculului, însă suma nu va fi una de speriat. Poți vinde cafea, clătite, alimente fast food și orice altceva crezi că ar avea succes la clienți.

 

Grădiniță particulară

Poți da lovitura cu o astfel de afacere, dacă găsești un cartier nou sau o zonă în care nu există nicio grădiniță. Trebuie să te miști rapid și să găsești un spațiu adecvat, pe care să-l închiriezi, precum și personal calificat care să se ocupe de cei mici. Suma investită poate fi mai mare la început, însă o vei amortiza în scurt timp din taxele plătite de părinți.

O astfel de activitate presupune și o atenție deosebită în ceea ce privește igiena, iar pentru asta vei avea nevoie de o serie de materiale și soluții, pe care le poți comanda de aici.

 

Berărie artizanală

Consumatorii români au prins gustul pentru berea craft sau artizanală, astfel că în ultima perioadă, pe piață au apărut o serie de mărci noi lansate de producători artizanali. Plus de asta, consumul de bere în România este la un nivel ridicat, iar consumatorii sunt interesați să încerce mărci noi.

Producția de bere artizanală în țara noastră este încă în faza de pionierat, însă acesta este momentul oportun de a te lansa într-o astfel de afacere, pentru a fi pe val atunci când lucrurile vor deveni mai serioase.

 

Închiriere de spațiu pentru magazinele on-line

Comerțul online mergea foarte bine în România încă dinainte de pandemie, iar numărul comenzilor a crescut pe fondul restricțiilor impuse în cursul anului 2020. Deși tranzacțiile se efectuează în mediu virtual, produsele livrate de magazinele online sunt reale și trebuie păstrate undeva. Astfel, magazinele online sunt permanent în căutare de spații  în care să își poată depozita produsele de pe stoc, iar dacă deții un astfel de spațiu poți da lovitura. Nu e neapărat nevoie să fie vorba de o hală de mari dimensiuni, pentru că poți lucra la început și cu magazine mai mici. Banii din chirie îți vin fără să faci mai nimic, iar o parte din ei îi poți investi pentru a construi sau cumpăra noi spații.

 

Salon de frumusețe pentru animale

Dacă îți plac animalele, ai toate șansele să reușești cu o astfel de afacere, îmbinând utilul cu plăcutul. De la declanșarea pandemiei, mulți români și-au cumpărat animale de companie pentru a trece mai ușor peste perioada dificilă, astfel că numărul posesorilor de animale a crescut. Implicit crește și adresabilitatea către saloanele de îngrijire a animalelor de companie, unde acestea beneficiază de o serie de servicii. Aici, animalele sunt tunse, spălate, li se face toaletarea urechilor și unghiilor, beneficiind și de alte tratamente speciale. Stăpânii sunt dispuși să plătească sume importante pentru ca animalele lor să beneficieze de astfel de servicii, astfel că afacerea va merge bine chiar din prima lună.

 

Cei care s-au lansat deja în acest gen de afaceri spun că se descurcă foarte bine, și că sunt deciși să meargă mai departe, fiind convinși că au făcut o alegere bună.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii