1 Nu insistă asupra faptului că pentru a face cumpărături online este nevoie de bani reali. Tehnologia a schimbat modul în care copiii privesc banii. Studiile făcute în SUA arată că ei sunt mult mai familiarizaţi cu ideea de shopping online decât cu cea de bancă şi nu fac neapărat legătura dintre cele două.
2 Nu recunosc că şi copiii (mai ales adolescenţii) pot fi stresaţi din cauza banilor. Ei îşi fac griji despre standardul de viaţă pe care vor fi capabili să il atingă, despre plata studiilor şi găsirea unui job.
3 Părinţii îşi mint copiii despre bani, despre nivelul real al salariului lor, de multe ori pentru a evita cererile nejustificate. Dar asta îi învaţă pe copii că este ok să minţi, iar în viitor ar putea să facă la fel pentru a-şi ascunde problemele financiare.
4 Evită discuţiile despre bani. Fie că îl consideră un subiect tabu, fie că nu se simt profesori destul de buni, părinţii nu discută des despre bani cu copiii lor: 74% dintre ei admit acest lucru, potrivit unui studiu T. Row Price citat de Forbes.
5 Nu vorbesc despre importanţa investiţiilor, ceea ce rezultă mai târziu într-o abordare conservatoare a copiilor, potrivit unui studiu al Investment Company Institute.