Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

5 greșeli de look pe care trebuie să le eviți la locul de muncă

Prima impresie contează întotdeauna, iar atunci când vine vorba despre mediul de business, modul în care te prezinți în fața angajaților, colaboratorilor, partenerilor sau potențialilor clienți are un impact important. Look-ul tău trebuie să inspire seriozitate, încredere, competență și leadership, iar astfel de trăsături pot fi obținute sau promovate și prin modul în care te îmbraci și accesorizezi la locul de muncă. O vorbă veche românească spune că „haina îl face pe om”, iar mai departe vom descoperi și câteva reguli de urmat în acest sens.

5 greșeli de look pe care trebuie să le eviți la locul de muncă:

1. Cauți să impresionezi prin accesorii spectaculoase

Un birou nu trebuie cucerit prin accesoriile sau bijuteriile tale, ci prin ceea ce look-ul tău general reușește să inspire. Dacă vorbim despre un manager, un ceas bărbătesc de calitate va fi mereu mai potrivit ca accesoriu, spre deosebire de un set de butoni demni de o gală. Pentru femeile aflate în funcții de conducere, bijuteriile spectaculoase la birou reprezintă o alegere nepotrivită, atât ca mesaj transmis în fața angajaților, cât și în fața clienților. Într-un astfel de scenariu, un ceas de mână și o pereche discretă de cercei pot reprezenta o soluție simplă și potrivită pentru un cadru oficial.

2. Te îmbraci mai casual decât este cazul

Un mediu business vine de obicei și cu o linie mai strictă atunci când vorbim despre modul în care imaginea firmei trebuie reprezentată de vestimentația angajaților săi, dar și a conducerii. În condițiile în care firma are o politică flexibilă în privința ținutei, atunci evită să forțezi nota, mai ales în cazul în care tu ești într-o funcție de conducere. Este recomandat să nu reprezinți un exemplu negativ în ochii angajaților tăi, îmbrăcându-te cu o ținută mult mai casual decât este cazul. Pantalonii scurți sunt excluși din calcul într-un mediu business, iar tricourile trebuie lăsate pentru weekendurile leneșe sau reprizele de sport de la sală. Urmărește să setezi exemplul pentru oamenii din firmă, care te receptează ca pe un lider.

3. Nu porți niciodată măsura corectă

Nu vei dori să înoți în sacoul de la birou, așa cum nu te vei simți confortabil într-un costum care nu te va lăsa să te miști. Obișnuiește-te să îți dai un refresh constant în garderobă, mai ales atunci când anotimpurile se schimbă și trebuie să scoți la lumină hainele de anul trecut. Dacă acestea nu îți mai vin la fel de bine, atunci ar fi vremea unor schimbări.

4. Nu ai grijă la igienă

Aici nu vorbim despre dușul zilnic, unghiile tăiate, părul aranjat și parfumul proaspăt, ci despre aspectul general al imaginii tale. Poate suna superficial, însă o imagine îngrijită, cu atenție la detalii, îți conferă prestanță în fața oamenilor cu care lucrezi.

5. Rămâi fidel pantofilor vechi

Fiecare dintre noi are acea pereche de pantofi, ghete sau adidași de care nu se poate despărți oricât de mult și-ar dori. Mai ales într-un mediu profesional, este indicat să nu îi porți până la epuizarea completă, oricât de comozi ar fi, deoarece vor da impresia că ești neîngrijit.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii