Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

5 gadgeturi de nelipsit într-un business trip ca să nu te faci de rușine

Dacă succesul tău în afaceri depinde de călătorii, atunci ești conștient de câte obstacole poți să întâmpini departe de confortul biroului. Iar într-o țară străină, unde barierele culturale sunt inevitabile, ultimul lucru pe care îl dorești este ca o întâlnire sau o prezentare să dea greș din cauza unor motive independente de tine, fără a avea însă beneficiul de a te scuza într-un mod inteligibil.

Altfel spus, într-un business trip trebuie să preîntâmpini orice problemă care ți-ar putea strica socotelile de acasă. Iar aceste tipuri de gadgeturi par a fi gândite exact cu acest scop.

1. O baterie externă pentru smartphone

Chiar dacă smartphone-urile din ziua de azi îți oferă nenumărate mijloace de organizare și comunicare, marele lor dezavantaj este durata scurtă a bateriei. Iar dacă vei sta pe el non-stop pentru a planifica cel mai mic detaliu al întâlnirii și, în același timp, pentru a monitoriza afacerea de acasă în absența ta, sunt șanse mari să rămâi fără baterie exact când ai nevoie mai mare de ea.

Cum vei fi mereu pe fugă, noaptea va fi probabil singura perioadă a zilei în care își vei permite să-ți lași telefonul la încărcat mai multe ore. O soluție eficientă și, în același timp, estetică este capac de protecție cu baterie externă. Astfel, elimini nevoia cablului USB care poate deveni deranjant dacă vrei să folosești telefonul în timpul încărcării.

3.  Un încărcător portabil pentru laptop

Evident, nu poți pleca într-un business trip fără laptop, unde ai salvate toate documentele importante de care poate depinde succesul întâlnirii. Însă tot viața scurta a bateriei este cea care te poate pune într-o situație neplăcută. Chiar dacă, să zicem, în cadrul unui meeting important vei avea la dispoziție o priză, bateria se poate descărca cu ușurință în timpul zborurilor lungi.

Dacă ai simți nevoia să lucrezi în timpul zborului sau, pur și simplu, să alungi monotonia, un acumulator extern special conceput pentru un laptop îți va menține computerul pornit multe ore în șir. În plus, un astfel de acumulator dispune, de obicei, de mai multe USB-uri, astfel încât să poți încărca mai multe device-uri în același timp.

3. Un fier de călcat portabil

 

 

Ieșim puțin din zona IT pentru a ne concentra la lucruri mai practice. Știi deja că ținuta este o parte integrantă a pitch-ului tău și că va fi supusă multor ochi critici. Însă există mereu posibilitatea ca hainele tale să nu fi stat bine în bagaj și să se fi șifonat sau să realizezi, chiar înaintea unei gale importante, că pur și simplu nu ai luat la tine suficiente cămăși.

Un fier de călcat portabil îți poate fi de ajutor atunci când vrei să scapi de grija unor cute care îți pot strica ținuta. Felul în care știi că arăți influențează puternic felul în care te simți și te comporți, motiv pentru care este foarte important ca gândul să nu-ți stea în permanență la problemele pe care le poate avea lookul tău.

4. Un microproiector

De câte ori nu ți s-a întâmpla să vrei să începi o prezentare și să ai parte de „defecțiuni tehnice”? În compania ta, aceste situații sunt întâmpinate cu înțelegere și, în cel mai rău caz, cu glumițe nevinovate. Însă, într-o companie străină, probabil nu vei ști exact cum să redresezi în mod comic situația în timp ce citești nerăbdarea pe chipurile interlocutorilor tăi.

Indicat ar fi să nu te bazezi pe echipamentele audio-video pe care le vei găsi la fața locului și să vii pregătit de acasă. Un microproiector de ultimă generație îți încape și în buzunar, însă poate proiecta HD orice informație vizuală necesară succesului prezentării tale.

5.  O valiză smart

Nu în ultimul rând, ai nevoie de un bagaj pe măsură unde să îți ții toate aceste gadgeturi, plus hainele și alte lucruri esențiale. Chiar dacă un troller elegant poate întregi ținuta oricărui businessman, criteriul principal după care ar trebui să alegi un astfel de accesoriu este siguranța obiectelor tale.

Bun venit în era digitală, în care o valiză smart vine echipată cu tracker GPS (făcând pierderea ei imposibilă), un sistem avansat de închidere electronică, dar și posibilitatea de a încărca prin USB diverse dispozitive electronice. Nu e nicio exagerare afirmația că valizele smart reprezintă viitorul în materie de travel.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii