Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

5 gadgeturi care te ajută să faci ordine în haosul de pe birou

Un office dezordonat este un semn bun că persoana care îl ocupă este, la rândul ei, dezorganizată.

Atunci când un client important îşi anunţă vizita pe nepusă masă, ultimul lucru la care îţi stă mintea e să îţi faci ordine în birou: să ascunzi agendele şi bileţelele post-it şi să rezolvi cumva problema mănunchiului de cabluri de care te împiedici în fiecare dimineaţă.

Chiar dacă ai avea timp suficient ca să faci ordine pe birou şi în jurul lui de fiecare dată când ai o vizită importantă, acele minute ar putea fi folosite într-un mod mai eficient, planificând strategii sau completând încă un task. Soluţia stă într-o mai bună organizare, iar tehnologia şi inspiraţia îţi pot veni în ajutor.

Iată câteva gadgeturi care îţi pot reda spaţiul pierdut şi ordinea în biroul tău:

  1. UN ORGANIZATOR PENTRU CABLURI

Unul dintre principalele motive pentru care biroul tău arată groaznic este numărul mare de cabluri împrăștiate prin încăpere.

Cablul de alimentare pentru laptop – sau cablurile, dacă ai și un monitor sau un desktop lângă -, cablul de încărcare al telefonului mobil, încă unul de la imprimantă, un triplu-ștecher, toate acestea lasă impresia unui birou aglomerat și în dezordine, oricât de curat ar fi.

Scapă de podeaua încărcată de cabluri cu ajutorul unui organizator creat special în acest scop. Cord Corral Cable, creat de compania Great Useful Stuff, este o soluție ideală: are un design care maschează prelungitorul și poate susține până la șase cabluri de alimentare.

  1. UN ÎNCĂRCĂTOR WIRELESS PENTRU TELEFOANELE MOBILE

Una dintre cele mai mari neplăceri cu care te poți confrunta într-o zi de lucru lungă și agitată este să rămâi fără baterie la telefonul mobil.

O soluție este să păstrezi un încărcător de rezervă la birou. Cu toate astea, un cablu uitat pe jos, în priză, nu vorbește de bine despre calitățile tale organizatorice, mai ales când aștepți un client în vizită.

Poți renunța la varianta încărcătorului clasic de mobil în favoarea unui încărcător wireless. Acesta își are locul pe birou, nu sub el, designul modern e potrivit lângă laptop și celelalte dispozitive moderne din jur și poate încărca simultan mai multe mobile. O alegere bună sunt încărcătoarele wireless produse de Cellara, compatibile cu toate telefoanele cu standard QI integrat.

  1. UN HUB USB

Dacă te întrebi la ce ți-ar folosi un hub USB pe biroul tău, e suficient să te gândești la toate dispozitivele care se conectează printr-o mufă USB la desktopul sau laptopul tău: tastatură, mouse, imprimantă, scaner, memorie externă, cabluri de încărcare pentru mobil, e-reader sau alte gadgeturi portabile.

Un laptop are, de obicei, doar 3 porturi pentru USB, așa că ai mereu de luat o decizie: la ce renunți ca să conectezi un alt dispozitiv? Hub-ul USB elimină din start această dilemă și-ți oferă ocazia să ai acces la toate device-urile tale, simultan. Această soluție nu te scapă de cabluri, dar face ordine în ele: nu vor mai sta răsfirate pe birou, așteptând clipa în care e nevoie de ele.

  1. UN SCANNER PORTABIL

Scannerul este un echipament indispensabil într-un birou, în primul rând pentru că societatea nu a ajuns încă la un nivel de digitalizare într-atât de înalt încât să nu mai aibă nevoie de documente pe suport de hârtie.

Un scanner este, însă, voluminos și nu este ușor de mascat într-un birou. Dacă vrei să mai câștigi spațiu, renunță la scanner sau la multifuncțională și alege un scanner portabil, care se conectează prin WiFi la telefonul sau la computerul tău.

Scannerele portabile sunt suficient de mici să poată fi ținute într-un sertar, în organizator sau chiar în buzunar, și cu ajutorul lor poți scana orice document, de la contracte la chitanțe și facturi, pe care îl poți descărca apoi în laptop sau tabletă.

  1. UN SMART PEN

Scannerul portabil, oricât de util ar fi, nu te scapă de absolut toate hârtiile de pe biroul tău. Bileţelele post-it pline de notiţe şi agenda în care bifezi taskuri nu vor fi înlocuite prea curând, pentru că sunt foarte uşor de folosit şi mereu la îndemână, mai ales pentru cei care nu vor să renunţe la scrisul de mână.

Există, însă, soluţii care pot să înlesnească această trecere de la analog la digital, cum ar fi un smartpen. Pe scurt, este un stilou digital cu ajutorul căruia poţi scrie într-o agendă obişnuită şi care transmite simultan informaţia, prin intermediul unei aplicaţii şi al conexiunii Bluetooth, în tableta sau în laptopul tău.

Această soluţie este ideală pentru cei care nu vor să renunţe la agendă şi te eliberează de teama că ai putea pierde informaţii vitale odată cu toate hârtiuţele pe care le aveai împrăştiate pe birou. De exemplu, Smart Writing Set de la Moleskine vine cu o agendă specială şi cu un stilou care transferă toate informaţiile de pe hârtie în cloud sau pe tabletă.

Orice soluţie ai alege pentru a-ţi organiza mai bine biroul şi pentru a scăpa de cabluri, hârţoage şi debandadă, nu uita că nu este suficient să aduci un gadget nou ca să fie, dintr-o dată, ordine. Trebuie să te organizezi şi tu mai bine.

De exemplu, păstrează-ţi în fiecare zi 5 minute la finalul programului de lucru, pentru a face un pic de curăţenie, pentru a aranja cablurile şi pentru a-ţi pune biroul în ordine.

Tu ce soluţie eficientă ai găsit pentru a-ţi organiza mai bine biroul?

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii