Cautare
, Contributor

Timp liber |
|

5 fotografii cu rafturi și biblioteci care sporesc pofta de citit

Mulți consinderă că rafturile de cărți sunt, pur și simplu,  spații de depozitare pentru cărți. Însă, biblioteca poate fi cu adevărat piesa esențială pentru decorul unei camere, mai ales atunci când cărțile sunt bine aranjate.
 aboneaza-te
1

Iubitorii de carte devin creativi atunci când vine vorba despre organizarea cărților. Iată câteva idei care te vor ajuta să optimizezi spațiul și să creezi o atmosferă inedită în camera ”de citit”.

Rafturile de carte din podea până-n tavan conferă spațiului o doză de confort

Din podea și până-n tavan, peretele poate fi transformat într-o bibliotecă. Asta dacă ai în casă multe cărți și vrei să le ții laolaltă. Spațiul capătă personalitate și inspiră confort.

Aranjarea cărților în funcție de culori dă impresia de ordine

Cărțile tale pot fi aranjate și pe orizontală. Această metoda îți permite, de fapt, să pui mai multe cărți pe rafturi, deoarece folosești tot spațiul pe care îl ai la dispoziție. În plus, poți separa cărțile în funcție de culori, rafturile devenind, astfel, mai ușor de parcurs.

Uneori, cel mai bine este să aranjezi cărțile pentru copii cu coperta la vedere

Un raft în care cărți sunt aranjate cu copertele orientate spre exterior este dinamic și jucăus. Această configurare este, în egală măsură, destul de practică în special în cazul copiilor mici, deoarece le permite să recunoască cartea pe care vor s-o răsfoiască după imaginea de pe copertă.

 

Abordarea minimalistă poate avea un efect la fel de uimitor

Nu e nevoie să supraaglomerezi rafturile din bibliotecă pentru a le face să iasă în evidență. Poți lăsa spațiu între cărțile de pe rafturile bibliotecii tale, astfel încât să nu pară aglomerate. Cărțile viu colorate ies în evidență și pe rafturile albe, ceea ce face ca spațiul să pară și mai curat.

Decorațiunile aduc personalitate rafturilor de cărți

În loc să umpli rafturile cu cât mai multe cărți, ai putea să le organizezi într-o anumită ordine, ”asortându-le” cu fotografii, lumânări parfumate sau alte tipuri de decorațiuni. Prezența unor obiecte de decor ajută la aerisirea spațiului de pe raft și, în același timp îi oferă personalitate și o notă de dinamism.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii