Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

5 elevi din Constanța s-au calificat în finala unei competiții europene de tehnologie

Cinci liceeni s-au calificat în finala europeană a unei competiții de tehnologie, care îi încurajează să își aplice cunoștințele în domeniile Științei, Tehnologiei, Ingineriei și Matematicii (STEM), dezvoltându-și astfel aptitudinile antreprenoriale.

Cei cinci elevi din Constanța vor participa la finala europeană a competiției Sci-Tech Challenge 2019, care va avea loc la Bruxelles și unde se vor întâlni cu  finaliștii celorlalte trei țări participante: Italia, Olanda și Belgia.

Echipa câștigătoare a convins juriul prin creativitatea și fezabilitatea soluției la tema de lucru, propunând implementarea unui plan complex care urmărea mai multe elemente-cheie (reducerea emisiilor de CO2, confort pentru călători, consum redus de energie, semaforizare inteligentă): utilizarea de autobuze hibride etajate, telecabine electrice, biciclete cu dinam, turbine eoliene pentru tuneluri de metrou, locuri de parcare în zonele periferice și o aplicație inovatoare – Together for better (TFB) – care înglobează toate opțiunile de transport în oraș, potrivit startupcafe.ro.

 

Elevii constănțeni care vor reprezenta România la finala europeană sunt: Andreea Maria Chiriac (Colegiul Național Mircea cel Bătrân), Vanessa Emily Herdean (Liceul Tehnologic Gheorghe Miron Costin), Mihaela Cristina Consferenț (Liceul Teoretic Ovidius), Răzvan Bucur (Liceul Teoretic Decebal), Bianca Maria Baias (Colegiul Național Mircea cel Bătrân).

 

„Ziua competiției naționale a fost plină de emoții și un mare câștig în același timp, datorită oamenilor pe care i-am întâlnit și cu care am colaborat. Am experimentat o nouă modalitate de a lucra în echipă, am avut o înțelegere neașteptată cu echipa mea. Toată experiența trăită la Sci-Tech Challenge mă ajută să devin o persoană mai bună în viitor, pentru că toate emoțiile pe care le-am trăit mi-au arătat ceva despre mine, o altă față despre care nu știam”, a spus Andreea Maria Chiriac, elevă din echipa câștigătoare, Colegiul Național Mircea cel Bătrân.

Elevii câștigători vor participa la finala europeană a competiției Sci-Tech Challenge 2019, care se va desfășura la Bruxelles, în perioada 14 – 15 mai 2019.
Photo Credit: startupcafe.ro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii