Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

5 culori/combinații cromatice potrivite pentru baie

Băile sunt camerele care ridică aproape cele mai multe și mari probleme, când vine vorba de amenajarea sau redecorarea casei. După finalizarea proiectului, te aştepţi ca noua ta baie să fie în tendințe, cel puţin, câţiva ani. Din acest motiv, mulţi se tem să încerce altă culoare decât clasicul alb, ca să nu fie depăşiţi de modă. Cu toate acestea, există câteva combinaţii de culori care pot fi alegeri câştigătoare vreme îndelungată. Găseşti modele de băi pe piatraonline.ro, cu o schemă de culori atemporale pentru casa ta.

Clasicul alb-negru

Dacă nu vrei să rişti prea mult, dar nici albul banal nu te convinge, încearcă o combinaţie care a biruit toate vremurile. Jocul alb-negru a pătruns acum un secol în camere de baie şi tot modern a rămas. Combinaţiile sunt la îndemâna fiecăruia. De la pereţi albi pe pardoseală neagră până la jocuri de forme cu îmbinarea plăcilor în stil yin şi yang. Există modele deja pregătite în magazinele de profil, însă, poţi interveni oricând cu idei noi, în această paletă. Accesoriile alb-negru sunt disponibile și ele în toate materialele, dimensiunile şi stilurile. Dacă ți se pare totul prea monoton, alege prosoape colorate. Cele roşii şi galbene sunt mereu câştigătoare.

Diverse nuanţe de gri

În paletarul de culori, între alb şi negru se află o mulţime de nuanţe de gri. Băile gri sunt elegante şi creează o atmosferă de calm şi relaxare. Culoarea are marele avantaj de a fi compatibilă cu albul care poate rămâne pe pereţi sau tavan. Ai de ales dintr-o gamă variată de elemente de mobilier, radiatoare, gresie, faianţă sau accesorii de baie, gri închis sau deschis. Griul deschis înseamnă fineţe, în timp ce nuanţele închise sunt semn al naturaleţii.

Maro şi turcoaz

Culoarea lemnului natural şi a apei mării sunt ideale pentru locul în care vrei să te răsfeţi câteva minute, la finalul unei zile de lucru. Nuanţele de maro sunt potrivite pentru mobilier, în funcţie de esenţa lemnului ales. Turcoaz pot fi anumite părţi ale pereţilor, chiar şi în combinaţii de albastru şi verde. Este recomandarea ideală, dacă alegi să aduci un SPA la tine acasă. Dacă nu doreşti să ai senzaţia de acvariu când intri în baie, alege să te joci cu un singur perete, pe lângă ceilalţi alb curat.

Albastru şi galben

De influență mediteraneană, nuanţele de albastru şi galben se transformă, treptat, într-un clasic al băilor. Albastrul cerului şi galbenul strălucitor al soarelui adaugă o senzaţie de lumină şi veselie casei tale. Fiindcă sunt culori puternice, nu trebuie să exagerezi cu pereţi vopsiţi integral. Câteva plăci răzleţe aruncate pe perete sau pe pardoseală într-o mare de alb sau neutru sunt suficiente pentru a atrage atenţia, odată ce ai intrat în baie. Le poţi folosi chiar şi pentru a realiza un model.

Fistic

Culoarea fisticului îţi aduce o explozie de energie în casă. Se potriveşte foarte bine cu albul, pentru un stil de baie elegantă şi sofisticată. Şi în acest caz, dacă ţi se pare prea îndrăzneţ să îmbraci toţi pereţii în această culoare, rezumă-te la unul singur sau la câteva accesorii de decor. Plus că fisticul merge foarte bine în combinaţie cu lemnul natural.

Alegerea culorilor din casa ta este o decizie pe care o iei pentru mai mulţi ani. Pentru a nu fi surprins de capriciile modei, trebuie să respecţi schema culorilor complementare. Dacă nu le cunoşti deja, le poţi afla din surse online, în magazinele de profil sau cu ajutorul unui specialist în design interior.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii