Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

5 beneficii importante pentru angajați motivați

Motivația angajaților reprezintă o combinație între energia, angajamentul și productivitatea acestora. Fără ea, sarcinile nu mai sunt îndeplinite corespunzător, iar entuziasmul pentru companie scade rapid. De aceea, e important să le oferi angajaților tăi anumite beneficii care le mențin productivitatea și loialitatea.

Subliniază importanța sănătății

Pentru a fi apți de muncă, angajații trebuie să se afle într-o stare bună de sănătate. Din păcate, multe persoane amână controalele periodice de rutină sau, mai rău, pe cele de specialitate.

Încurajează-i să aibă mai multă grijă de propriul corp prin campanii de conștientizare și abonamente medicale de top. Chiar și cele mai banale simptome pot fi un semn al unei afecțiuni serioase. De exemplu, durerile de cap și amețelile ar trebui investigate printr-un consult neurologic în cadrul Clinicii Eminescu 100.

Ia în calcul un mod de lucru hibrid

Progresele tehnologice ne permit să fim conectați oriunde ne aflăm. În prezent, în multe domenii nu mai este nevoie ca angajații să petreacă 8 ore pe zi la birou. Dacă ai o astfel de afacere, ia în calcul un mod de lucru hibrid: în unele zile se lucrează de la sediu, în altele de acasă.

Beneficiile acestui sistem includ:

Scăderea costurilor. Nu e vorba doar de cheltuielile legate de viața la birou (apă, electricitate etc), ci și de costurile imobiliare. Mai exact, compania se poate muta într-un sediu mai mic.

Creșterea productivității. Angajații nu mai sunt nevoiți să piardă timp în trafic, sunt mai odihniți, iar colegii nu le distrag atenția. Toate acestea le permit să lucreze mai eficient.

Păstrarea angajaților valoroși în companie. Un sondaj din 2018 a constatat că 80% din angajați ar refuza o ofertă de job dacă aceasta nu ar oferi un program flexibil.

Oferă cursuri de perfecționare

Toți oamenii își doresc să se descurce bine la locul de muncă, iar cursurile de perfecționare sunt extrem de valoroase în carieră. Atunci când oferi acest beneficiu, fie intern, fie extern, angajații vor aprecia că îți dorești ca ei să devină mai buni. Este o situație de tipul win-win, unde toată lumea are de câștigat.

Există mai multe tipuri de cursuri utile: cele care îi pregătesc pentru responsabilități noi, cele care îi țin la curent cu noutățile din domeniu, dar și cele care se concentrează pe așa-numitele soft skills.

Creează o zonă de relaxare la birou

Persoanele relaxate și fericite vor fi întotdeauna mai productive și motivate. De aceea, fiecare sediu ar trebui să aibă o zonă unde angajații se pot relaxa atunci când se simt stresați. 

Poți opta pentru un fotoliu de masaj, o cameră de meditație, masă de ping pong sau de foosball, o consolă de jocuri, leagăne sau, de ce nu, un sac de box.

Permite-le să aleagă activitățile de team building

Activitățile de team building au rolul de a îmbunătăți relațiile sociale. Implică de obicei sarcini de colaborare, iar toată lumea ar trebui să se distreze. Din păcate, realitate arată diferit: mulți angajați simt că aceste evenimente sunt forțate.

Data viitoare când organizezi un team building, permite-le angajaților să propună idei. Apoi, lasă-i să voteze activitatea preferată, pentru a te asigura că se bucură cu adevărat de experiență.

Beneficiile de mai sus au un efect mai bun asupra oamenilor decât „vinerea cu pizza” sau clasicele bonuri de masă. Dovedește că îți pasă cu adevărat de angajații tăi pentru a le menține motivația.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii