Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

5 aspecte de care să ții cont când alegi o boxă portabilă

Atunci când vrei să asculți muzica preferată, ai nevoie de un dipozitiv care să îți ofere o calitate a sunetului cât mai bună. Poate că, de cele mai multe ori, folosești telefonul sau laptopul, însă acestea nu au un difuzor foarte puternic. Așa că, dacă vrei să te bucuri cu adevărat de muzica pe care o asculți, folosește boxe. În general, boxele cu fir sunt varianta clasică, însă, acum poți opta pentru o boxă portabilă, pe care o poți lua cu tine oriunde.

Portabilitatea

Avantajul boxelor portabile este acela că sunt ușor de transportat oriunde, însă trebuie să ții cont de dimensiunea și de greutatea acestora. Dacă vrei să o transporți fără probleme în bagaj, atunci alege un model mai mic, și compact, cu o greutate redusă. De asemenea, pentru birou poți opta pentru o boxă de buzunar, care este mică și nu ocupă mult loc.

Calitatea sunetului

De obicei, boxele portabile sunt folosite pentru a asculta muzică, așa că este foarte importantă calitatea audio. Acest criteriu de alegere poate fi destul de dificil, deoarece, fără o testare pe viu sau fără o prezentare a produsului, s-ar putea să nu achiziționezi cel mai bun produs. Din cauza dimensiunilor reduse, boxele portabile nu pot concura cu un sistem audio de interior. Însă, atunci când vine vorba de puterea de redare, trebuie să iei în calcul locurile în care vei utiliza boxa portabilă. Spre exemplu, pentru un model de interior, 10W sunt suficienți pentru a acoperi o cameră mai mare, însă, pentru exterior, ar trebui să optezi pentru o boxă care depășește 20W.

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont este frecvența. În general, urechea poate să perceapă clar sunetele cuprinse între 20 Hz și 20.000 Hz. Iar dacă o boxă nu poate reda sunete în acest interval, atunci nu vor fi percepute clar. Așa că, dacă o boxă are o frecvență mai mare, înseamnă că sunetul este mult mai clar.

Conectivitatea

Majoritatea modelelor de boxe portabile se conectează cu alte dispozitive prin Bluetooth. Însă, există și alte opțiuni de conectare, cum ar fi banalul jack audio de 3.5 mm. Acesta este, încă, foarte des folosit, deoarece funcționează foarte ușor, atâta timp cât ai la îndemână un cablu, și în plus, elimină și din consumul energetic suplimentar al conexiunii Bluetooth. Însă, există și modele de boxe portabile cu un preț mai ridicat, dotate cu o conexiune wireless, de tip Wi-Fi sau Airplay, care oferă o calitate audio mult mai bună.

Autonomia 

Boxele portabile includ acumulatori a căror capacitate variază de la câteva sute de mAh, în cazul modelelor mici, și până la 10.000 mAh, în cazul celor de mari dimensiuni. Reține că acumulatorii Li-Ion sunt destul de grei, așa că o boxă portabilă cu acumulator de 10.000 mAh poate cântări chiar și 1.5 kg. Dacă nu te deranjează greutatea, poți opta chiar și pentru modele care ajung la o autonomie de redare de 24 de ore.

De asemenea, poți opta pentru modelele de boxe portabile, care oferă posibilitatea alimentării de la baterii. Această opțiune, care se poate dovedi scumpă în timp, este utilă atunci când petreci mai multe zile departe de civilizație, fără acces la electricitate. 

Durabilitatea

Boxele portabile pot fi folosite oriunde, chiar și în aer liber, așa că este indicat să alegi o boxă care să fie fabricată din materiale rezistente la șocuri și lovituri. În general, boxele din aluminiu sunt mult mai rezistente decât cele din plastic. Însă, chiar dacă sunt mai grele și costă mai mult, măcar sunt mai rezistente și nu se vor strica, dacă le scapi. De asemenea, există și boxe portabile rezistente la apă, boxe cu elemente care le protejează de noroi, dar și boxe submersibile, pe care le poți folosi atunci când faci scufundări.

 

Așadar, acestea sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când alegi o boxă portabilă. Calitatea sunetului și conectivitatea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le verifici în cazul unei boxe de acest gen, așa că ar fi recomandat să o testezi direct în magazin, dacă ai posibilitatea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii