Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

450 de miliarde de euro: Atât a plătit Franța pentru sprijinirea economiei

Măsurile pe care guvernul francez le-a luat pentru susținerea economiei au costat țara 450 de miliarde de euro, echivalentul a 20% din produsul intern brut, a declarat luni Bruno Le Maire, ministrul Finanțelor, informează Reuters.
 aboneaza-te
Franta_coronavirus

Începând cu jumătatea lunii martie, guvernul francez a implementat un pachet de măsuri de sprijin economic care a inclus: acorduri de șomaj, împrumuturi garantate de stat, amânări fiscale și alte ajutoare pentru afacerile mici.

Bruno Le Maire, ministrul Finanțelor, a declarat că toate măsurile financiare luate de guvern au costat Franța 450 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă 20% din PIB.

Le Maire a adăugat că împrumuturile garantate de stat, pentru care s-a stabilit o sumă totală de 300 de miliarde de euro, au un impact direct asupra bugetului, dacă cel care face împrumutul dă  faliment și garanția intră în vigoare. Până în prezent, guvernul a anunțat că pune la bătaie 110 miliarde de euro pentru sprijinirea economiei. Urmează ca această sumă să fie actualizată la rectificarea bugetară de pe 10 iunie.

Printre cele mai costisitoare măsuri, se numără șomajul tehnic, despre care Le Maire a spus că guvernul nu va mai fi la fel de generos începând din iunie. În timpul crizei, statul a rambursat integral firmelor 70% din salariile brute ale angajaților, dar Le Maire a declarat că suma plătită companiilor va fi redusă treptat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii