Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

4,5 milioane de flori mici și albastre în parcul japonez, ca o mare infinită de lumini albastre

Florile fac parte din cultura japoneză. Pentru fiecare anotimp, există specii și soiuri unice care înfloresc și luminează țara, adăugând un strop de culoare în viețile privitorilor. Câmpurile de flori din Japonia sunt splendide, unele dintre ele fiind locații turistice deținute de guvern sau câmpuri private ale fermierilor. Când mai multe specii de flori se întâlnesc în același câmp, reiese un spectacolul care nu poate fi descris în cuvinte.  
4

La sfârșit de primăvară, parcul de pe litoralul Hitachi din Ibaraki, Hitachi Seaside Park, se transformă într-un paradis al florilor albastre cu nume de Nemophila. Sunt destul de comune și pot fi găsite aproape oriunde în Japonia, însă se știe sigur că în Hitachi Seaside Park există 4,5 milioane de astfel de flori mici și albastre, care pictează dealurile în nuanța cerului.

Dealuri albastre ca din povești

Parcul de 190 de hectare din Hitachi deține multe soiuri de flori de sezon, dar una dintre cele mai bune perioade de vizitat este sfârșitul lunii aprilie – mijlocul lunii mai, în așa-zisul sezon ”Armonia Nemophila”. Nemofilelor li se mai spune și „ochi albaștri de bebeluși” (Baby Blue Eyes), din cauza nuanței delicate de albastru și a aspectului asemănător ochilor. În fiecare an, 4,5 milioane de flori Nemophilia împodobesc o suprafață de 3,5 de hectare din parc.

Locul cel mai bun pentru a vedea câmpul de flori albastre se află pe dealul Miharashi din parc, situat la 58 m deasupra nivelului mării.

Sfaturi de grădinărit

Dacă ai un petec de pământ lângă casă, îți pot crește propriul câmp de flori. Nemophila Menziesii  este folosită drept covor pentru sol sau ca plantă curgătoare. În cea mai mare parte, Nemophila este cultivată pentru florile sale minunate, fiind destul de ușor de întreținut.

Nemophila menziesii Baby Blue Eyes este o plantă anuală și, de obicei, nu rezistă peste iarnă, motiv pentru care se recomandă ca plantarea să aibă loc la începutul primăverii pentru a putea înflori toată vara. Nemophila crește în soluri bine drenate.

Plantele nu au nevoie de îngrășământ, însă, dacă îți dorești neapărat, poți folosi stimulator de germinare înainte de a planta semințele. Acestea necesită multă apă în timpul germinării, în special în primele șase săptămâni, apoi cantitatea de apă trebuie redusă. Evită să cultivi Nemophila menziesii sub lumina directă a soarelui, deoarece planta iubește semi-umbra. Neavând o durată lungă de viață, dăunătorii și bolile nu reprezintă o amenințare majoră pentru aceste plante.

FOTO: Pinterest

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii