Cautare
, Contributor

Educaţie |
|

40.000 de tone de deşeuri de ambalaje, colectate în 2013 de la populaţie

colectare separata
Raportat la întreaga cantitate de deşeuri de ambalaje reciclate de organizaţia Eco-Rom, cantitatea colectată în 2013 nu este însă decât cu două procente mai mare faţă de 2012.

În total, în 2013, au fost reciclate peste 347.000 de tone de deşeuri de ambalaje, însă reciclatorii se aşteptau la valori mai mari având în vedere că investiţiile în colectarea separată au crescut cu 20%, ajungând la 8,6 milioane de lei.

Reprezentanţii Eco-Rom, organizaţie deţinătoare a licenţei mărcii „Punctul Verde” în România, spun că principalele cauze pentru care gradul de colectare este încă mic sunt furtul deşeurilor din containerele colorale şi vandalizarea pubelelor speciale.

,,De la o iniţiativă lăudabilă a industriei de a investi în infrastructura necesară colectării separate a deşeurilor generate în gospodării care a condus, în cele din urmă, la o schimbare de comportamente la nivel de societate, asistăm la o scădere a rentabilității investiţiilor. Anul trecut, furtul deşeurilor cu valoarea cea mai mare pe piaţă – este vorba despre PET-uri şi dozele de aluminiu – a dus la scăderea randamentului containerului galben cu 12%. Mai mult decât atât, 271 de containere colorate au fost vandalizate în sistemul nostru”, a declarat Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.

Totuşi, numărul localităţilor care beneficiază de serviciul de colectare separată a deşeurilor de ambalaje a crescut , ajungând la 464. Astfel, în prezent, aproximativ 45% din populaţia României are acces la serviciul pus la dispoziție de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu autorităţile locale şi operatorii de salubritate desemnaţi, potrivit reprezentanţilor organizaţiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii