FacebookTwitterLinkedIn

Că Ed Sheeran pictează nu mai este de mult o noutate, însă până la acest eveniment caritabil artistul nu și-a expus lucrările în public. Tabloul Dab2 este lucrat în tehnica pictorului american expresionist Jackson Pollock (pânza este stropită cu culoare) și a fost adjudecat pentru suma de 40.000 de lire sterline la licitația în scopuri caritabile Ed Sheeran: Made in Suffolk Legacy.

La această licitație au fost puse în vânzare peste 220 de obiecte donate de Ed Sheeran, dar și de alți muzicieni – Kylie Minogue, grupurile Pink Floyd și Snow Patrol, Brian Eno sau Brian McFadden (ex Westlife). Cu sume considerabile s-au mai vândut o lucrare a lui Damien Hirst (20.000 lire), dar și versurile scrise de Ed Sheeran pentru piesa Perfect (17.000 lire) sau o pagină din scenariul original al filmului Love Actually (17.000 lire).

În total, evenimentul a strâns suma de 506.000 lire sterline, care vor merge către organizația caritabilă GeeWizz, care are grijă de copiii și tinerii cu dizabilități sau boli incurabile din estul Angliei.

În vârstă de 29 de ani, Ed Sheeran este unul dintre cei mai importanți muzicieni contemporani. A debutat pe YouTube în 2004 și a reușit să-și lanseze primul album, „+”, în 2011. Următorul disc s-a numit „x” și i-a adus lui Sheeran premiul Ivor Novello decernat de British Academy of Songwriters, Composers and Authors și premiul Grammy pentru cel mai bun cântec (Thinking Out Loud). Păstrând tradiția, al treilea album a fost botezat „÷” și a fost discul cu cele mai mari vânzări din lume în anul 2017.
Ed Sheeran a vândut peste 150 de milioane de discuri în toată lumea, averea lui fiind estimată la 200 de milioane de lire sterline. Este al doilea cel mai difuzat artist pe Spotify (primul fiind Justin Bieber), iar turneul său, „÷ Tour”, a devenit în 2019 turneul cu cele mai mari încasări din toate timpurile.