FacebookTwitterLinkedIn

Telefoanele budget-friendly devin tot mai performante

Nu este tocmai o noutate faptul că cele mai noi tehnologii ajung tot mai repede pe telefoanele din gama medie. Samsung este unul dintre primii producători care au avut grijă de acest aspect, modelele Galaxy C7, Galaxy A7 și mai noul Galaxy A8 fiind toate echipate cu display Super AMOLED și camere foto foarte bune. Interesante sunt și Nokia 6 și telefoanele cu Android Go, o versiune de Android optimizată pentru telefoanele mai ieftine.

Una dintre tendințele momentului, pe care o regăsim la mulți producători, inclusiv pe nișa mid-range, sunt terminalele cu ecran bezel-less (fără margini), unde ecranul acoperă cât mai mult din suprafața frontală a telefonului.

Nu se mai produc la fel de multe smartwatch-uri

O altă tendință vizibilă anul acesta este aceea că niciun producător de telefoane important nu a mai anunțat lansarea unui smartwatch. Ultimul model interesant a fost Huawei Watch 2 (Huawei W2), cu conectivitate 4G, lansat anul trecut la Mobile World Congress și disponibil și în România. Sunt aduse totuși îmbunătățiri modelelor existente, cum este cazul smartwatch-urilor care utilizează Android Wear ca sistem de operare. Sunt aici ca să rămână și smartwatch-urile Fitbit, proiectate pentru a monitoriza activitățile fizice.

Ne vom întâlni cu tehnologia 5G

A cincea generație de tehnologie wireless va aduce internet mai rapid și va consuma mai puține resurse. Chiar dacă s-a vorbit mult despre asta în 2018, vom vedea primele telefoane cu conectivitate 5G anul viitor. Rămâne de văzut și ce producător va da startul.

Vom vedea tot mai multe telefoane cu inteligență artificială integrată

LG, Samsung și Huawei se numără printre producătorii care lucrează deja la telefoanele cu inteligență artificială. Deocamdată, inteligența artificială aduce îmbunătățiri aplicațiilor foto (LG V30, Bixby de la Samsung, Huawei Mate 10 Pro), dar este de așteptat să o vedem utilizată și în alte moduri, în curând.