FacebookTwitterLinkedIn

Transformarea digitală este un subiect din ce în ce mai des adus în discuțiile despre viitorul marilor companii. Alianța business-IT pare să devină nu doar un mijloc pentru atingerea obiectivelor, ci un standard de funcționare. În acest sens, mulți sunt de acord că, pe măsură ce intrăm tot mai adânc în era digitală, transformarea digitală este singurul mod în care o companie poate să supraviețuiască.

Încă de la început trebuie clarificat faptul că o transformare digitală nu înseamnă doar simple implementări de software noua pentru a schimba sau îmbunătăți a workflow-ul. Digitalizarea implică adesea o schimbare radicală a culturii organizaționale a unei companii. Totuși, ea pornește într-adevăr de la tehnologie, iar următoarele soluții digitale sunt cele care te pot ajuta să pornești acest proces.

Software pentru productivitate

Genul de programe care fac parte dintr-o suită de tipul software productivity office nu reprezintă nicio noutate pentru nimeni; ne referim aici la procesoare de cuvinte, foi de calcul sau programe folosite pentru a facilita prezentările. Astfel de soft-uri au început să revoluționeze modul de funcționare al organizațiilor încă de când au fost introduse pe PC-urile ani ‘80.

Astăzi însă implementarea soluțiilor digitale pentru a crește productivitatea înseamnă mult mai mult decât simpla instalare a unui „word” și a unui „excel”. Cum numărul sarcinilor zilnice ale tuturor angajaților poate fi copleșitor, puține businessuri mai pot supraviețui azi fără un program de task management sau de project management. În plus, un soft de time tracking este foarte util pentru a afla cât timp investesc angajații în fiecare task.

Colectarea datelor

Desigur, creșterea productivității este doar scopul final al unui program de project management sau time tracking. Rezultatul imediat al acestor programe este faptul că îți oferă date, pe care mai târziu le folosești pentru a lua decizii importante pentru compania ta.

Datele reprezintă un element cheie în era în care businessul este condus cu ajutorul tehnologiei informației. Investește în unelte eficiente de analytics pentru site-ul tău, pentru social media și toate campaniile tale de marketing online. Determină exact cum performanțele fiecărei campanii și care segmente ale publicului țintă au fost cele mai receptive.

Marketingul automat

Menținerea unei relații bune cu clienții reprezintă unul din motoarele din spatele evoluției companiei. În același timp, toate emailurile, newsletter-ele și campaniile de social media menite să păstreze aceste relații, dar și să găsească clienții noi, sunt realizate prin task-uri de obicei repetitive.

Programele de marketing automat ajută, în general, angajații departamentului de marketing să elimine o parte din aceste sarcini, putându-se astfel concentra pe aspecte mai importante ale businessului. Ele pot fi folosite nu doar pentru a programa campanii, ci și setate pentru a crea în mod automat mesaje, în acțiunile, comportamentul și preferințele cumpărătorilor.

Biroul mobil

Digitalizarea nu implică doar creșterea vitezei transferului de informații, ci și a mobilității angajaților unei companii. Acest lucru se realizează cu ajutorul noilor mijloace de comunicare care au rolul de a te ajuta să ții un ochi pe evoluția afacerii tale oriunde te-ai afla în lume.

Programele de direct messaging sau de video calls sunt astăzi vitale pentru menținerea legăturii cu partenerii, clienții, dar și angajații companiei. De asemenea, folosirea serviciilor de cloud oferă o mult mai ușoară accesare a documentelor importante și bazelor de date. Asta înseamnă și că o mare parte din angajați își pot îndeplini task-urile din afara biroului, ceea ce le oferă un echilibru mai bun între viețile personale și profesionale

Beneficii directe ale biroului mobil sunt consumul redus de resurse, precum apă, electricitate și hârtie, dar și economisirea timpului petrecut pe drum. Practic, o companie transformată digital este o companie eco-friendly, astfel că procesul nu răspunde nu doar la nevoile companiei, ci și la nevoile reale ale prezentului.