FacebookTwitterLinkedIn

Pentru a ajunge la succesul la care tinzi nu trebuie să faci compromisuri ci să ai o disciplină pe care să o respecți constant.  Realizările nu vor veni dacă nu începi să acționezi în direcția în care vrei să faci o schimbare. Așa că, este momentul să te pregătești pentru lungul drum către vârf.

1. Concentrează-te mai mult pe obiectivele tale

Obiectivele tale sunt cele mai importante în drumul tău către succes așa că este foarte important să te concentrezi pe fiecare moment care te va ajuta să te apropii de scopul tău. Evită pe cât posibil să te lași în voia distragerilor, pentru că nu te vor face decât să pierzi timpul. Dacă ți-ai făcut un plan, concentrează-te pentru a duce la bun sfârșit pe task-urile. Este mai bine să urmezi un singur drum decât să încerci să împuști mai mulți iepuri deodată și să nu reușești să faci vreun lucru concret.

2. Luptă pentru ceea ce îți dorești

Nu te raporta la cei care sunt destinați să întâmpine succesul. Pentru ca tu să ajungi la obiectivul tău principal, trebuie să lupți și să nu îți fie frică. Chiar și dacă există persoane care nu te susțin pe plan profesional, trebuie să arăți că ești determinat să mergi până la capăt.

În România, un exemplu este Cezar Rapotan, deținătorul Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de construcții din țară. Deschis încă din 1994, Arabesque s-a menținut pe piața românească și continuă să se extindă și în afară.

3. Interacționează cu cei pe care îi admiri

Networking-ul este foarte important în era tehnologiei, datorită rapidității cu care putem să ne conectăm cu oamenii care au aceleași interese și valori ca și noi. Astfel, a devenit mult mai ușor să urmărim influenceri dar și să comunicăm cu aceștia și să le cerem opiniile despre subiectele de interes. Prin urmare, conectează-te cu oamenii de succes pe care îi admiri sau cu care ai vrea să lucrezi, creează relații de prietenie bazate pe respect și încredere și asigură-te că există o egalitate între ceea ce spun și ceea ce fac. Nu ezita să îi întrebi care a fost strategia lor de succes pentru ca și tu să încerci să o implementezi.

4. Fă o prioritate din sănătatea ta

Așa cum am menționat, compromisurile nu sunt un răspuns pentru o carieră longevivă. Ceea ce este important pentru tine trebuie să devină o prioritate. Nu pierde timpul cu lucruri care te obosesc ci fii atent la ceea ce te face să te simți fericit și concentrează-te pe starea ta de bine. Sănătatea nu este un lucru la care să renunți, altfel nici cariera ta nu va fi de durată. Pune accentul pe lucrurile care te entuziasmează și care îți dau energie și lasă-le deoparte pe cele negative.

Prin urmare, nu trebuie să mai ai nici o scuză dacă ți-ai planificat un mers al lucrurilor și ai un obiectiv în vedere. Oportunități nu vor fi întotdeauna așa că nu le lăsa să scape.