FacebookTwitterLinkedIn

În ultimii ani am început să punem din ce în ce mai mult efort în a ne schimba viața și obiceiurile, astfel încât acestea să devină mai prietenoase cu mediul în care trăim. Ne dorim să protejăm natura, pentru că astfel, la rândul ei, și ea ne protejează pe noi. Dacă și tu vrei să îți schimbi obiceiurile și să adopți un stil de viață eco-friendly, iată ce ar trebui să ai în vedere.

Fă trecerea de la oale electrice la oale uzuale

Deși aduc beneficii foarte mari la nivel de timp, permițându-ți să realizezi rapid și eficient mâncărurile dorite, ar trebui să ai în vedere faptul că pot-urile electrice sunt consumatoare de energie. Poți evita aceste consumuri, însemnate la nivel de cumulare, folosind ceaune și oale uzuale, cu care vei putea găti atât la interior, cât și la exterior. 

Mâncarea era mai savuroasă pe vremuri, iar acest lucru se datorează faptului că aceasta nu era realizată în oale cu înveliș din aluminiu, ci în ceaune trainice, care păstrau savoarea preparatelor. 

Ceaunele îți oferă posibilitatea de a prepara o multitudine de mâncăruri, fără a fi condiționat sau limitat la anumite tipuri de preparate. 

Înlocuiește sticlele de plastic, cu sticle reutilizabile

Plasticul este din ce în ce mai prezent în viețile noastre, iar acum este un moment potrivit să faci o schimbare care să ajute planeta să nu mai fie atât de poluată cu materiale plastice. Poți încerca să renunți la PET-uri și să folosești sticle reutilizabile, fie din sticlă, fie din inox. Acestea te vor ajuta să reduci obiceiul folosirii sticlelor din plastic și îți vor oferi și avantajul de a te bucura de igienă și control asupra produselor pe care le folosești.

Sticlele reutilizabile pot fi sterilizate și vei ști astfel că tu ești singurul care le folosește, în timp ce protejezi la rândul tău mediul înconjurător.

Înlocuiește sacoșele din plastic cu sacoșe textile

În ultimii ani s-a dus o luptă acerbă în direcție excluderii plasticului la nivel de pungi de cumpărături. În prezent marile lanțuri de magazine folosesc pungi biodegradabile, aliniindu-se astfel cerințelor moderne de protejare a mediului. Pentru costuri foarte mici, pungile de plastic au fost înlocuite așadar cu cele biodegradabile, însă este nevoie de educare în acest sens și pentru clienți, dar și pentru celelalte arii de lucru care însă mai folosesc pungile din plastic.

Tu, ca simplu consumator, poți încerca să refuzi pungile din plastic și să ai la tine în permanență o sacoșă din material textil în care să îți poți pune cumpărăturile. Dincolo de materiale textile, ar trebui să știi că există și varianta coșurilor de cumpărături realizate din hârtie, care te pot ajuta foarte mult în ceea ce privește utilizare la piață sau la supermarket. Ele sunt rezistente și sigure și pot fi reutilizate, la fel ca și în cazul sacoșelor din materiale textile.

Redu consumul de detergenți poluanți

Unele tipuri de detergenți au un conținut foarte mare de chimicale, așa că ar trebui să te documentezi puțin înainte de a folosi un anumit tip de produs. Există în prezent o multitudine de detergenți care poluează mai puțin și care te pot ajuta să cureți foarte bine hainele sau suprafețele, astfel încât impactul asupra mediului să fie cât mai redus. 

Grija față de mediul în care trăim ar trebui să fie prezenta la fiecare pas, deoarece doar așa putem să ne asigurăm un mediu sănătos în care să ne desfășurăm activitățile și să trăim. Implementează și tu aceste obiceiuri pentru o viață eco-friendly și mândrește-te cu faptul că participi activ la menținerea unei planete curate.