Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

4 gadgeturi esențiale pentru sănătatea ta

Principala funcție a tehnologiei nu a fost niciodată aceea de a ne distra sau distrage atenția, așa cum mulți oameni o percep în zilele noastre. Prea mulți dintre noi ne gândim la banalul telefon inteligent, atunci când auzim despre noile descoperiri tehnologice, și prea puțini se gândesc la propria sănătate. Din fericire, cercetătorii au realizat importanța prevenției în actul medical și au început să ne pună la dispoziție din ce în ce mai multe soluții prin care ne putem monitoriza singuri sănătatea sau o putem îmbunătăți. Iată câteva dintre ele. 

Brățară/ceas smart 

Chiar și persoanele care sunt reticente în ceea ce privește exercițiul fizic ajung să aprecieze nenumăratele funcții ale ceasurilor sau brățărilor smart, cele care monitorizează atât numărul de pași pe care îi faci zilnic, cât și distanțele parcurse, numărul de calorii sau chiar și ritmul cardiac sau temperatura corporală.

Astfel, aceste dispozitive nu doar că te motivează, transformând totul într-un joc cu noi obiective de îndeplinit, ci chiar te pot convinge treptat să faci o schimbare reală în viața ta. În plus, informațiile pe care le poți obține despre starea ta de sănătatea se pot dovedi absolut neprețuite. 

Dispozitiv pentru monitorizarea somnului 

Tu cât de bine dormi în fiecare noapte? Dacă te trezești din ce în ce mai obosit și simți cum randamentul tău începe să lase de dorit, explicația poate veni de la un astfel de dispozitiv. Capabil să colecteze date din diverse etape ale somnului, dispozitivele de monitorizare a somnului pot fi conectate cu o aplicație specială a smartphone-ului. 

Vei avea astfel acces la diverse date despre somnul tău, dar și sugestii pentru îmbunătățirea acestuia. Datele afișate vor face referire la gradul de profunzime a somnului, cât de mult dormi și chiar numărul bătăilor inimii pe timpul somnului sau dacă sforăi. 

Purificator de aer 

În acest moment al dezvoltării civilizației, poluarea aerului este o certitudine pe care nu o mai putem nega, astfel singura variantă rămasă fiind cea de a o mitiga. Dacă în exterior nu putem lua prea multe măsuri, cel puțin nu la nivel individual, când vine vorba despre interiorul locuințelor, avem la dispoziție dispozitive care filtrează aerul, precum purificatorul de aer de la Daikin

Aceste dispozitive sunt folosite pentru a elimina praful, alergenii, particulele de monoxid de carbon, mucegaiurile și chiar mirosurile neplăcute din orice încăpere în care sunt instalate. Astfel, atât tu cât și întreaga familie vă puteți bucura de un aer proaspăt și curat și evitați crizele alergice de orice fel. 

Periuță de dinți smart

Tu cât de bine și de des te speli pe dinți? Având în vedere costurile pe care le presupune chiar și cea mai simplă vizită la dentist, ai face bine să ai un răspuns gata pregătit pentru întrebarea de mai sus. Din fericire, o periuță inteligentă te poate ajuta în acest sens. 

Grație senzorilor din capul periuței, acest dispozitiv este capabil să înregistreze timpii de periere, durata de periere din fiecare zonă bucală, presiunea și chiar și unghiul de periere. De asemenea, aplicația îți pune la dispoziție diverse alte funcții, precum provocări și recompense sau cronometre. Chiar și cei mici pot fi convinși cu ajutorul acestora să nu mai evite rutina spălatului pe dinți! 

Ei bine, tu ce dispozitiv crezi că-ți este mai folositor? 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii