Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

375 de milioane de euro, valoarea AFI Palace Cotroceni

AFI_Palace_Cotroceni_-__Aniversare_(640x426).jpg
Valoarea centrului comercial din București a ajuns la 375 de milioane de euro, iar veniturile operaționale din primele nouă luni din 2013 au crescut la 21,2 milioane de euro.

Mallul AFI Palace Cotroceni este considerat de către reprezentanții  AFI Europe cel mai important activ al companiei. Venitul operaţional net al centrului comercial a totalizat 7,1 milioane euro în trimestrul al treilea 2013, ceea ce reprezintă o creştere cu 10% comparativ cuaceeași perioadă a anului trecut. Venitul operaţional net din primele nouă luni din 2013 este de 21,2 milioane euro, adică cu 8% mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În același timp, AFI Palace Cotroceni a înregistrat o creştere de 7,7% (în euro) a cifrei de afaceri a chiriaşilor în T3 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012 şi o creştere de 5,3% în primele nouă luni ale anului față de aceeași perioadă din 2012, vânzările atingând nivelul de 145 de milioane de euro.

Află la câte sute de milioane de euro s-au ridicat vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni în perioada 2009-2012

Numărul de vizitatori ai AFI Palace Cotroceni a rămas constant la o medie de 52.000 de vizitatori pe zi, totalizând 14 milioane persoane în primele nouă luni din 2013.

Și valoarea mallului AFI Palace Ploiești, inaugurat la începutul lunii octombrie, a crescut cu 9 milioane euro ajungând la 58 milioane euro.

Citește mai multe despre AFI Palace Ploiești

Pe segmentul office, AFI Europe a închirat întreaga clădire AFI Park 2, ce are cacv termen de finalizare luna aprilie a anului viitor, către Electronic Arts. Asistenţa juridică pentru Electronic Ats a fost asigurată, în cadrul tranzacției, de o echipă de avocaţi din cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii sub coordonarea lui Răzvan Gheorghiu-Testa (Partener) şi Raluca Mişu (Managing Associate).

Prima clădire de birouri din AFI Park, AFI Park 1, cu o suprafață  (GLA) de 12.150 metri pătraţi, a fost livrată în luna septembrie 2012 și este închiriată în totalitate. Compania a început lucrările la AFI Park 3, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 12.150 metri pătraţi şi care va fi finalizată în decembrie 2014.

AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, a publicat astăzi rezultatele financiare pe trimestrul al treilea 2013, înregistrând profituri record, de 22 milioane euro. AFI Properties a anunţat, de asemenea, o creştere de 95% a profitului său operaţional, la 79 milioane euro şi o creştere de 10% a venitului operaţional net, care a ajuns la 53,6 milioane euro în primele 9 luni din 2013 comparativ cu perioada similară din 2012.

România este cea mai importantă piaţă în care AFI Properties, prin subsidiara sa AFI Europe pe care o deţine integral, îşi concentrează în prezent activitatea de dezvoltare. Pe lângă România, AFI Europe operează în șapte ţări în Europa Centrală şi de Est (ECE), inclusiv în Republica Cehă, Serbia, Germania şi Polonia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii