Cautare
, Contributor

Auto |
|

3,3 milioane de automobile Audi și Skoda sunt prevăzute cu softul prin care pot falsifica testele antipoluare

În întreaga lume există 3,3 milioane de automobile Audi și Skoda prevăzute cu software-ul menit să permită grupului Volkswagen să trișeze în timpul testelor de emisii, potrivit BBC.
 aboneaza-te
shutterstock_240260605

Din totalul de 2,1 milioane de automobile Audi prevăzute cu acest program, 1,42 milioane sunt prezente în Europa de Vest (din care peste 500.000 în Germania) și aproape 13.000 în SUA. Este vorba despre modelele Audi A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 și Q5, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al companiei.

SCANDALUL VOLKSWAGEN, O AMENINȚARE MAI MARE PENTRU ECONOMIA GERMANIEI DECÂT CRIZA ELENĂ A DATORIILOR

Totodată, reprezentanții Skoda au declarat că 1,2 milioane de mașini produse de companie sunt implicate în acest scandal al emisiilor poluante.

Între timp, procurorii germani au pornit o anchetă împotriva fostului șef Volkswagen (VW). Martin Winterkorn va fi cercetat pentru „fraudă în vânzarea de mașină prin manipularea datelor privind emisiile”, au anunțat autoritățile germane.

După ce Martin Winterkorn și-a prezentat demisia, a fost ales un nou director general al grupului WV: Matthias Muller, iar odată cu această schimbare au apărut și zvonuri încă neconfirmate privind suspendarea șefilor departamentelor de cercetare și dezvoltare din cadrul grupului.

În urma scandalului izbucnit în SUA, VW a primi o amendă de 18 miliarde de euro, iar acțiunile continuă să scadă.

Autoritățile germane au impus grupului VW ca până în data de 7 octombrie să găsească o modalitate prin care să se asigure că mașinile diesel îndeplinesc standardele de emisie fără a se folosi de tehnologie prin care pot trișa.

ERSTE: SCANDALUL VOLKSWAGEN AR PUTEA AFECTA EXPORTUL DE COMPONENTE AUTO AL ROMÂNIEI ÎN GERMANIA

Totodată, la sfârșitul săptămânii trecute au apărut speculații conform cărora în urmă cu doi ani, Guvernul german a ignorat avertizările referitoare la faptul că VW trișează în timpul testelor. Cu toate acestea, luni, un purtător de cuvânt al Guvernul a infirmat aceste zvonuri.

VEZI CARE ESTE BUGETUL DE PUBLICITATE AL MĂRCII VOLKSWAGEN ÎN ROMÂNIA

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii