Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

328 de localități din România nu au niciun medic de familie

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) a oficializat harta accesului cetățenilor români la serviciile de asistență medicală primară oferite de cabinetele de medicina familiei.
shutterstock_boala-bolnav-medic

Documentul cuprinde patru hărți, care arată localitățile fără niciun medic de familie, localitățile cu deficit de medici de familie, localitățile cu necesar acoperit de medici de familie, precum și pe cele cu excedent de medici de familie.

Conform documentului FNPMF, 328 de localități din România nu au niciun medic de familie, iar populația acestor localități reprezintă 2,52% din populația țării.

Localitățile cu cel mai mare deficit de medici sunt Galați și Vaslui, respectiv de 34 și 38 de medici de familie. Alte cinci localități în criză de medici de familie – Popești Leordeni, Târgoviște, Suceava, Bârlad și Bacău – înregistrează un deficit de până la 15 medici de familie.

Din cele 3.182 de localități (comune, orașe și municipii) din România, mai mult de jumătate au deficit de medici de familie.

Bucureștiul înregistrează cel mai mare excedent de medici de familie raportat la numărul de locuitori (100), urmat de Constanța (45), Timișoara (43), Sibiu (12), Craiova (11), Brașov (10), Cluj-Napoca (8) și Oradea (7).

În cifre:

  • 328 de localități (comune) nu au nici un medic de familie.
  • 559.611 de locuitori, adică 2,52% din populația României, nu au nici un medic de familie în comuna în care locuiesc.
  • din 1.414 de localități (comune și orașe) lipsesc 2.187 de medici de familie.
  • doar 1.496 de localități din România (47%) au suficienți medici de familie.
  • 271 de localități au mai mulți medici de familie decât este necesar pentru populația existentă. Cel mai mare excedent este în municipiul București.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii