Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Travel |
|

“Henri Coandă”, locul patru în topul creşterilor de trafic aerian

Airports Council International-Europe a realizat un clasament al aeroporturilor cu cea mai mare creştere a traficului aerian în 2014.
Intrare aeroport

Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti s-a clasat pe locul patru în topul european al aeroporturilor cu cea mai mare creştere a traficului aerian în 2014, la categoria între 5 şi 10 milioane de pasageri, potrivit topului Airports Council International-Europe. Primele trei locuri în această categorie sunt ocupate de aeroporturile Basel, Lanzarote (Insulele Canare) şi Napoli.

La categoria sub 5 milioane de pasageri, primele locuri sunt ocupate de Chişinău, Santorini, Belgrad, Mikonos şi Maribor, iar la categoria 10 – 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Istanbul Sabiha Gokcen, Atena, Bruxelles, Lisabona şi Londra Stansted.

Aeroporturile cu peste 25 de milioane de pasageri cu cele mai mari creşteri sunt Istanbul Ataturk, Moscova Sheremetyevo, Londra Gatwick, Moscova Domodedovo şi Barcelona.

În anul 2014, pe Aeroportul “Henri Coandă” s-au înregistrat 8.317.168 de pasageri, iar în total pe cele două aeroporturi ale Capitalei  (Henri Coandă  şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – “Aurel Vlaicu”) s-a înregistrat un număr de 8.321.858 de pasageri.  Creşterea numărului de pasageri care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului a fost de 8,8%, faţă de 2013.

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București operează în prezent 31 de companii aeriene.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii