Cautare
, Contributor

Travel |
|

300 de trasee turistice montane au fost refăcute

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România a refăcut marcarea a peste 300 de trasee turistice montane și a renovat 25 de baze şi posturi salvamont  și 10 de refugii, folosind materiale donate de Policolor în cadrul campaniei ”Culorile României”.
Post Salvamont Polovragi

”Din aprilie și până luna aceasta, când am intrat în plin sezon turistic, aproape toți cei 800 de salvamontiști din structurile noastre au fost implicați în acțiunile de refacerea a marcajelor traseelor turistice și renovare a bazelor , posturilor şi refugiilor salvamont. Vom continua lucrările de întreținere a traseeleor turistice până în toamnă, pentru a le facilita turiștilor și iubitorilor de sporturi montane practicarea în deplină siguranță în natură a activităților preferate”, a declarat Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România și ambasador al campaniei ”Culorile României”.

Policolor a donat peste 5.000 de kg de vopseluri, emailuri și lac pentru lemn, în valoare de 56.600 lei. Materialele au ajuns în 21 din cele 24 de județe din România care au activitate salvamont, fiind distribuite către 30 de unități de salvare montană. Au fost vopsiți aproximativ 1000 de stâlpi de marcaj, au fost făcute renovări la 25 de baze, posturi și refugii salvamont și, de asemenea, au fost reamenajate zonele de chei și canioane din Canionul Oltețului- munții Parâng, Cheile Corcoaia – Munții Mehedinți, canionul Valea lui Stan – Argeș și Vadul Crișului – Bihor.

”Când vorbim despre responsabilitate socială, în domeniul de activitate al salvatorilor montani apare o gravitate suplimentară a cuvântului responsabilitate. Marcarea traseelor și refacerea lor salvează vieți. Niciun alt obiectiv nu poate fi pe primul loc într-un proiect adresat comunității”, declară Camelia Dragomirescu, director de marketing Policolor.

„Culorile României” este cel mai amplu proiect de responsabilitate socială, derulat la nivel naţional, care îşi asumă susţinerea comunităţilor urbane şi rurale, alături de a celor profesionale cu scopul de a creşte calitatea vieţii în comunităţi prin acţiuni de reamenajare, restaurare şi decorare a spaţiilor publice şi private, prin intermediul donaţiilor de materiale (vopsele, lacuri, emailuri, tencuieli decorative).  Anul acesta, pentru cele 15 proiecte incluse deja în program vor fi donate aproximativ 14 tone de vopsea, baițuri și tencuială.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii