FacebookTwitterLinkedIn

Este originar din Târgu-Jiu și a avut dintotdeauna spirit antreprenorial. Pe la 10-11 ani a început să vândă ouă, lapte, legume și fructe în piață, din producția bunicilor săi.  Spune că nu este întotdeauna nevoie de o pregătire pentru a face un business. Dacă există spiritul de antreprenor, atunci și ideile de business vin natural.

Top ,,30 sub 30″, ediția 2017

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

„Bunica nu are multă școală, dar vinde, reinvestește, schimbă activitatea economică cât ai zice pește, și face asta și la 80 de ani. A pivotat de două ori în ultimii ani, pentru că nu mai mergea ceva și o altă piață părea mai generoasă. Nu știe ce înseamnă a pivota sau ce e acela break-even, dar e mereu pe profit. O face natural și cu pasiune. Asta e cheia.”

A jucat teatru în adolescență,  a fost membru al trupei de teatru în liceu și în școala generală, dezvoltându-și astfel anumite ablități ce l-au ajutat în parcursul său profesional viitor. S-a gândit să urmeze acest drum în urma câștigării unui premiu pentru cel mai bun actor la un concurs între licee, însă și-a dat seama că menirea lui era alta, și a ales să urmeze domeniul IT.

Domeniile care îl reprezintă pe Daniel sunt tehnologiile revoluționare, programarea software și antreprenoriatul. Tânărul a gestionat proiecte naționale, timp de patru ani, ca voluntar și lider în cadrul mai multor ONG-uri. În timpul studenției, Daniel a pus bazele unui start-up numit Softbinator, care în prezent este una dintre cele mai importante comunități de software developeri din București.

Daniel nu s-a oprit aici, a devenit Managing Director și partener în cadrul Cornerstone Technologies International, astfel a ajutat compania să se relanseze și de la un singur angajat a ajuns să lucreze împreună cu încă 30 de programatori, la fel de încrezători și dedicați, dezvoltând împreună proiecte unice, inovatoare în domeniile Medtech, Healthtech, Fintech sau Internet of Things.

Cu doi ani în urmă, Daniel Ilinca a lansat un program educațional care aducea o nouă paradigmă de predare, care punea accent pe învățarea practică și pe dezvoltarea gândirii critice, o metodă foarte populară în Statele Unite prin care îți dezvolți spiritul autodidact.

Recent, a investit într-o platformă de carieră pentru personalul medical din Europa, Careers in white.

Pentru că a absolvit Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București, Daniel, alături de alți colegi de-ai săi, au pus la cale un plan prin care să îi ajute pe studenții facultății să fie cât mai aproape de industria IT, dezvoltând noi cursuri pentru programare web și pentru dispozitive mobile.

Dacă nu ar fi urmat acest traseu profesional, ar fi predat informatică, fiindcă îi place să vorbească în public și pentru că vrea să ofere oamenilor informații pe care el le acumulează.

Cel mai mare vis al său este să creeze proiecte pentru educația din România deoarece „cred că este o direcție în care cât mai mulți ar trebui să investească.”

Daniel Ilinca spune, că succesul este suma preocupărilor pe care le ai față de cei din jur și relațiile pe care le construiești.

,,Businessul trebuie să fie ceva făcut natural, nu doar din minte, ci mai ales din suflet. Nu recomand nimănui să înceapă o afacere pentru bani. Antreprenoriatul e un stil de viață și dacă alegi acest lifestyle, atunci ai luat microbul și nu o să renunți…Nu reziști și chiar dacă nu a mers, te apuci de altceva. Când businessul tău are legatură cu pasiunea ta, atunci ai ingredientele suficiente să strângi din dinți la greu.”